Mit gondoltok a Breaking Bad sorozat utolsó részéről?
Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a vége:D
De nem is kellet ide semmi hűdeváratlan.
Jó volt úgy ahogy volt, tökéletes befejezés.
Csak azt a 9 millió dollárt sokallom egyetemre xD
A sorozat meg szerintem a valaha készült egyik legjobb a sorozatok történelmében.
A legjobb sorozat a világon. Méltó befejezés, tökéletes volt.
Nem tudom, idekattint-e olyan, aki még nem látta :D de nem hiszem :D mindenesetre azért
! SPOILER !:
Amikor Walt elismeri Skylernek, hogy maga miatt csinálta az egészet, akkor örültem és megkönnyebbültem, hogy végre vége a "mindent a családomért tettem" szövegnek, végre beláttam és elismerte az igazságot.
Amikor pedig Jesse elkezdte fojtogatni Todd-ot, akkor IGEN IGEN IGEN ezaaaz :D Jesse-nek kellett őt kinyírnia, és megkapta a kis mocsadék :D Az is méltó büntetés, amit Lydia kapott, számomra ő a legidegesítőbb karakter volt.
Az is jó, hogy Jesse megúszta, ő nem érdemelt volna halált, és szerencsére ezt Walt is belátta. Nagyon remélem, hogy ő ezután valami békés távoli helyen tanítgatja Brock-kot olyan fadobozokat csinálni :D:D
Amúgy az epizód címéről (Felina) olvastam máshol, hogy ez annak a számnak a címe, ami az elején a kocsiban szól, és egy férfiről szól aki elintéz pár cowboyt, aztán a szerelme mellett hal meg. Waltnak is sikerül elvarrni a szálakat, és végül a laborban, a "szerelme" mellett éri a halál. Mi ez ha nem tökéletes :'( :D
Vonatrablós.
A a 4ik évad lezárása, meg az egész lezárása.
spoiler.
Nekem amikor Hector Salamanca(/WW) (a tolószékes) kinyírta Gus-t. Régi ellenségek voltak, és az ő harcuk érdekes módon ért véget. Egyikük sem nyert...Walt nyert. Érdekes volt ahogy kisétált a felrobbant szobából, a félig szétrobbant arcával és összeesett :D
Megmondom őszintén, az utolsó előtti rész után voltak kétségeim. Egyszerűen túl soknak tűnt az elintézni való, nemigazán tudtam elképzelni, hogy lesz egy részen belül lezárva. De aztán jött a tökéletes befejezés. Minden szál elvarrva, még Badger és Skinny is szerepet kapott a fináléban, keveset ugyan, de ahhoz pont eleget, hogy azért ne tűnjenek teljesen felesleges karaktereknek. Ugyanez vonatkozik a Brechen-Eliot párosra, az ő jelenetük volt a legnagyobb meglepetés az epizódban. Annak is nagyon örültem, hogy walt még egyszer utoljára saját maga intézte el ellenségeit a leleményességével, bizonyítva ezzel, hogy ő igen is egy "criminal mastermind"
Kedvenc epizód? Leginkább talán a Tuco-s epizódok voltak a kedvenceim, de ez az utolsó is nagyon adja :D
Nekem tetszett, bár szomorú voltam (jó értelemben), hogy így ért véget.
Felina egyébként két szójátékot is jelent:
1. A finálé, "Finale" betűinek megcserélése.
2. Vas (Fe), Líthium (Li) és nátrium (Na), azaz "Vér, meth és könnyek".
!MOST PEDIG SPOILEREK KÖVETKEZNEK!
Az utolsó két évad felé Walter már megkeseredett emberré vált (lehetett látni, hogy egyre egoistább lesz, elrabolja saját kislányát, stb.). Nem bírta feldolgozni, hogy ki kellett lépnie anno a Gray Matter vállalatból, amit még Elliottal és Gretschennel együtt alapítottak és ők többre vitték, mint ő. Nem a családjáért csinálta, ahogy az utolsó epizódban beismerte és nem is a pénzért: a büszkesége miatt hajszolta bele magát a meth-bizniszbe, hogy többet érjen el, mint Elliot és Gretschen. Ezért is volt célja, hogy ne csak simán metamfetamint állítson elő, hanem a legtisztább és legnagyobb minőségű anyagot a világon. Ám mint Ikarusz, túl közel repült a naphoz és elbukott (miután Gust megölte és megsemmisítették a bizonyítékokat, ott lett volna a lehetőség, hogy ő is kilépjen az egészből Jesse-vel és Mike-al).
Két hete lettem Breaking Bad függő. Egyáltalán nem bántam meg, bár kezdetben azt hittem, hogy az egész sorozat arról fog szólni, hogy egy kémiatanárból hogy lesz a legrettegettebb drogbáró. Kiderült, hogy ez igazából egy dráma, megfűszerezve izgalmas "túlélős"-jelenetekkel, csipetnyi szatírával (Saul Goodman) és feketehumorral (hullák feloldása savban, Gus halála).
Sajnáltam, hogy Juniornak úgy kellett az apjára néznie, mint egy szörnyetegre. Amúgy én is örültem annak a résznek, mikor Skylernek beismerte tettét.
Kedvenc részeim a sorozatból?
- Amikor Walt intelligensen és leleményesen feltalálja magát, a kémiát (foszforgáz Crazy 8 ellen, a "meth-bomba" Tuco kéglijében, a vonatrablás) és agyafúrt találmányait (szivacsokból csavarokból csinált akkuk a sivatag kellős közepén lerobbant lakókocsihoz, a bomba, mágnes - bár ez Jesse ötlete volt eredetileg - és Felinában az automatizált gépfegyver)
- Leszámolásai az ellenségeivel
- A főzőcskék :D
- Mike kommandóakciói
- Walter és Jesse kapcsolata. Egyszer egymást akarják kinyírni, annyira utálják egymást, máskor meg igazi "bromance"-é változik és meghatottan ölelgetik egymást. Kár, hogy a Felinában Jesse csak úgy fogta magát és búcsú nélkül elhajtott.:(
Amiket viszont nem bírtam ki:
- Walter megállíthatatlan köhögőrohamai az elején
- Skyler. Egyáltalán nem jön be a nő a nyavalygásai miatt
- Mikor Jesse nagyon elront valamit, ami miatt bajba kerül mindenki. Ha nem ment volna neki pisztollyal a két gengszternek, nem kellett volna Walternak kocsijával elgázolnia őket és nem haragították volna magukra Gust.
- Walter hiába okos, de egyfolytában hazudik, mint a vízfolyás és nagyrészt unszimpatikusan viselkedik az emberekkel
Én azt mondom, hogy a sorozatok leges legnagyobb királya, ahogy Heisenberg uralkodott mindenki felett. Sajnálom, hogy vége és nem folytatódik (bár kíváncsi lennék egy alternatív sztoriszálra, hogy mi történt volna, ha Hank nem találja meg azt a bizonyos verseskönyvet...) és azt is bánom, hogy nincs körömben ismerősöm, akivel tudnék erről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!