Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Pozitív vagy negatív karakterek?

Pozitív vagy negatív karakterek?

Figyelt kérdés
Ki melyikeket szereti/bírja jobban? Miért? Példa?
2013. szept. 22. 21:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Pozitív talán az Agora c. filmből Hüpatia. Olyan körülmények között marad meg a józan ész és igazság mellett, amikor ez a saját életére is veszélyt jelent. Szeretnék én is ennyire bátor és határozott lenni. (De nem hiszem, hogy menne.)

Negatívnak talán Dr. Lectert írnám. Én nehezen tudom ezt leírni, de, ahm... úgy hátborzongató maga a karakter, hogy közben mégis szívesen eltöltene egy órácskát vele az ember. (Persze akkor, ha nem kóstol meg.)

2013. szept. 22. 21:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Negatív karaktert sokkal jobb eljátszani: eleve nagyobb a lehetőség kibontakozni és az emberekben is jobban megmarad.

Pl.: Fletcher nővér a Száll a kakukk fészkére

2013. szept. 22. 23:44
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én általában jobban kedvelem a negatív karaktereket, mert jobban kidolgozottabbak, mint a pozitívak. Persze most nem a B-kategóriás akciófilmekre gondolok, ahol minden karakter egy sablon.

Nekem egyik kedvencem Hans Landa a Becstelen Brigantykból, akinek a jelleme zseniális, akárcsak a színész által nyújtott alakítás. Míg vele szemben Brad Pitt karaktere - ,aki a filmben a főszerepet kapta, - a film legnagyobb tahója, akinek különösebb képességei nincsenek.

Másik még Darth Vader, aki szintén a legkidolgozottabb karakter a Star Wars univerzumban.

Meg egyébként emlékszem, amikor még kicsi voltam, és néztem a meséket, a negatív karakterek sokkal eszesebbek és racionálisabbak voltak, mint a többiek. Sosem értettem, hogy miért nem ők nyernek, amikor ők voltak a legesélyesebbek rá.

2013. szept. 23. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!