Luis Bunuel - Aranykor c. filmjéről mi a véleményetek? Vagy úgy általában a munkásságáról?
Fura, hogy ha valaki feltesz egy Batman-es kérdést, akkor öt perc alatt 28 válasz érkezik rá, ide viszont órák elteltével se ír senki.
Nem vagyok oda a szürrealizmusért, nem is láttam sok filmjét, viszont a napokban olvastam az életéről sok mindent. Elég érdekes ember volt, jó néhány ellentmondással, például imádott orgiákra járni, viszont betegesen rettegett attól, hogy valaki meglesi szex közben.
Az Andalúziai kutya nekem nem tetszett, nem igazán mondott semmit, viszont az biztos, hogy megelőzte a korát.
Láttam még tőle a Burzsoázia diszkrét báját, ami már egy sokkal élvezhető film volt számomra, kicsit groteszk, némi humorral fűszerezve. Összességében tetszett.
Viszont amit egy igazán kiváló filmnek tartok tőle, az A vágy titokzatos tárgya. Ez nem egy szürrealista mű, viszont van egy "eszköz" benne, amit más filmben még nem láttam. Nem akarom lelőni, hogy mi az.
A film egy középkorú férfi és egy fiatal nő szerelmi kapcsolatáról szól, ami elég egyoldalú. A szerelem olyan mélységeiről, vakságáról és kegyetlenségéről szól, amit eddig más filmben nem láttam. Mindenképpen kötelező!
Tehát Buñuel mint rendező nem a kedvencem, viszont mindenképpen fogok még a filmjei közül szemezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!