Fredet és George-ot miért nem zavarta hogy az öccsük a Tekergők Térképe szerint egy Peter Pettigrew nevű férfivel alszik együtt minden nap?
Ez baki a könyvben. Mellesleg Harry csak a filmben vette észre Pettigrew-t a térképen, a könyvben nem. (én ezt is furcsálltam)
És baki még, hogy Harry csak az 5. résztől látja a thesztrálokat, amikor látta a szüleit meghalni, és amikor Cedric halt meg Harrynek csukva volt a szeme. Nem láthatta.
Bocsi, a második Off volt :)) De az tényleg baki, amit kérdeztél.
Ráadásul Cedric halála után még a thesztrál- vontatta kocsikkal mentek ki a vonathoz, hogy hazautazzanak (ha jól emlékszem), már akkor észre kellett volna vennie őket, és nem csak a következő tanév elején.
Nagyon sok hasonló bakit lehet találni a könyvekben, én annak idején nem is akartam figyelni rájuk, ne rontsák le az élményt. Mert ettől eltekintve szerintem kiváló könyvsorozat ez, nagyon szórakoztató.
Persze, nyilván vannak benne ilyen apró hibák, ezt az egyet is csak azért emeltem ki külön, mert Fred és George személyiségét figyelembe véve elég vicces hogy egy ekkora magaslabdát nem ütöttek le.
Amúgy legyen benne akárhány baki, a fősztori zseniálisan jó, a karakterek is remekül megvannak írva, és amekkora élményt adott nekem ez a sorozat fiatalabb koromban még a 6-7. olvasás után is, kétlem hogy lesz könyv amit ennél jobban fogok szeretni.
a harmadik részben adták Harry-nek a térképet, az előtte lévő két és fél évben meg nem vették észre hogy Ron egy Peter nevű fickóval alszik
különben is, ha jól emlékszem Fred és George nem arra használta a térképet, mint Harry, hogy este alvás helyett a kastélyt szondázzák vele
ők megtanulták a titkos alagutakat meg figyelték Fricset és gondolom ennyi
a thesztrálos rész meg le volt írva, Hagrid elmagyarázta, hogy azok látják a thesztrálokat akik láttak már valakit meghalni és fel is fogták azt
Harry 1 éves kisbabaként nem fogta fel mi történt a szüleivel, Cedric-nél meg lehet hogy csukva volt a szeme, de az agyáig eljutott, hogy mi történt, szóval a "látott valakit meghalni" annyit is jelenthet, hogy ott volt mikor történt és felfogta hogy mi történt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!