Ti is várjátok a Batman VS Superman című filmet?
Igen amit itt a végén írtál te is biztosan tudod, hogy semmi relevanciája nincs az itteni üzenetek kvintesszenciáját tekintve ugyanis amit legutoljára írtál abból a " " a legjobb filmek, amiket valaha láttam" " a lényeg amiket írtam semmi másra nem utalnak csak erre, és azt te is tudod, hogy a legjobb filmek, amiket valaha láttam nem azt jelenti, hogy kedvencek például a Keresztapát sokan az egyik ha nem a legjobb filmnek tartják, én is megnéztem de bőven nem a kedvencem.
És az egy dolog, hogy neked a szuperhősös történet a személyes kedvenced, mármint ami közel áll amit igazán élvezel stb., de azt be kell látni, hogy filmművészeti értéke egy Bosszúállóknak sosem lesz akkor, mint egy Patyomkin Páncélosnak,Bolond Pierotnak,Madame de...-nek, Tokiói történetnek. VISZONT és ez a fontos, lehet, hogy láttad pl. a Metropolist is meg a Bosszúállókat is és ehhez képest a Bosszúállókat mondanád a legjobb filmnek inkább amit valaha láttál, de ez csak neked és csakis kizárólag neked van így. Tehát az a kijelentés, hogy " a legjobb filmek, amiket valaha láttam" és itt a legjobb filmek címszó alatt Batmant meg Bosszúállókat értesz az nem helytálló, csakis a te ízlésed alapján. Na persze itt megjegyzendő, hogy aki objektívan meg tudja ítélni a filmeket és a filmekben a filmművészeti értéket is meglátja és élvezi, annak valószínűleg nem az általad citált filmek lesznek még a kedvencei sem, vagy ha igen legalább nem tartja magát műveltnek a filmművészet terén, ha nem látott egy Ford,Ozu,Ophüls,Huszárik,Fábri,Godard,Truffaut...stb. filmet.
Már értem pontosan, hogy mire gondolsz és igazad van, ha azt mondom, hogy "a legjobb film, amit láttam" az egy objektív skálán helyezi esetünkben a Bosszúállókat minden más film elé, amit eddig néztem és ha láttam például A Keresztapát, akkor ez már nem helytálló.
Mindent összevetve egyrészről úgy van, ahogy mondtad, másrészről viszont szerintem ez csak kötekedés volt a részedről, mivel szó szerint valóban azt jelenti, viszont bárki rájöhet, köztük te is, hogy ezen kijelentésem mögött nem áll ilyen komoly okfejtő elmélet, hanem simán csak így fejeztem ki, hogy milyen nagyon szuper volt és ínyemre való az a film. Ráadásul plusz rizikó faktor volt, hogy nem is tudhattad, hogy valóban láttam-e filmtörténetileg jelentősebb filmet a Bosszúállóknál, így véleményem szerint pusztán a vita heve kedvéért vágtál ebbe bele, igazam van?
Nem teljesen, mivel egy nem volt egyenlő vita, hiszen amiről a vita folyt, mint te is leírtad egy elég egyértelmű dolog, na most én a mellett voltam és beletelt 1-2 napra mire kijött a dolog lényege.
Ugyanakkor ezt még nem nevezném vitának ez csak sima chat volt, ezekhez képest voltak már nekem olyanok hogy...amúgy meg, nem kötekedés, egyszerűen csak annyi filozófia,analitikus irodalom olvasása után az embernél már egy-két félmondat is olyan horderőt képez, hogy ha ideológiailag nincs rendben, egyből lecsap.
Ugyanakkor, ha az filmművészet remekeit szeretnéd csodálni, akkor én adhatok ötleteket. ^_^
Értem.
Köszönöm.
Ha kérhetlek, írj egy privát üzenetet, és akkor ott a te filmes igényeid alapján, próbálok javaslatokat tenni, a legértékesebb műremekek prezentálása által.
Rengeteg filmet láttam és ismerek, tehát szerintem tudok, majd jókat mondani de a horrorfilmeket nem merem megnézni, de ami azt illeti tájékozódni tájékozódtam ott is, hogy mik a legjobbak egyes szempontok alapján.
Nah, az eredeti kérdésre visszatérve :)
Simán lehet VS. Az igaz, hogy egyikőjük sem ől, de mindegyikőjüknek más a véleménye a dolgokról. Ez már elég egy VS-hez.
Példának okául: Supermanből kinézem, hogy hagyni fogja, hogy majd a kormányok irányítsák vagy legalábbis hagyja őket beleszólni, mit mikor hogyan csinál. Batmannél ez elképzelhetetlen (lásd: The Dark Knight returns 2).
u.i.: Mi ez, hogy nincs kryptonit? Hol volt erről szó, hogy a Földre nem került kryptonit darabka?
A kryptonon lévő gravitáció meg a levegő legyengíti, ez igaz.
De a kryptonit az egy sugárzó kődarab a bolygójukból. Az nem egy egyszerű kő, ráadásul az legyengíti és még meg is öli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!