Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Milyen film a viharsziget?

Milyen film a viharsziget?

Figyelt kérdés
vélemény miről szól stb...

2013. júl. 28. 13:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
10/10 nézd még és akkor meg tudod miről szól,Scorsese rendezte
2013. júl. 28. 14:00
 2/12 anonim ***** válasza:
2013. júl. 28. 14:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Heló!

Viharsziget:

Martin Scorsese krimije a pszicho-thriller jegyeit magán viselve vezeti végig a nézőt egy szövevényes és fordulatos bűnügyi drámában. A Dennis Lehane azonos című regénye mintájára készült mű alapja egy hagyományosnak induló nyomozás, ami már az elejétől kezdve elveti a feszültség és a "valami van a háttérben" érzés magját, ami szépen lassan egyre több titkot és megmagyarázhatatlan helyzetet szül.

A sziget atmoszférája, valamint a bezártságérzet remek hangulatot teremt, amely csak tovább fokozza a titokzatosságot, amire a főbb személyek különös viselkedése és Teddy Daniels nyughatatlansága az igazság után még rátesz egy lapáttal.

DiCaprio remekül testesíti meg a dörzsölt és rafinált rendőrbírót, aki jártasságával és jó szimatával némileg felvértezve áll az eseményekkel szemben. A nyúzott, meggyötört férfire úgy hat a sziget, mint egy kötelezőn teljesítendő erőpróba, ami akár az életébe is kerülhet, így nem alkuszik és nem is hátrál meg.

A Viharsziget tökéletes példája a több évtizedes filmes tapasztalattal rendelkező, mesterségét magas szinten művelő rendezői alkotásoknak. Remek technikai megoldások, tökéletesen végigvezetett cselekmény, tartalmas belső és jól átgondolt tervezés, talán ezek a szavak jellemzik a legjobban Scorsese mozgóképét, amin ugyan néha már túlzóan látszik a rutinosság, mégis képes az elejétől a végéig magába zárni a nézőt, ahogy a sziget a rabjait.

2013. júl. 28. 14:43
 4/12 anonim ***** válasza:

Egy elég erős film, de semmiképpen nem Scorsese legjobbja. Sőt...

Szerintem kicsit túlértékelt. A rendezés elég jó, végig fent tartja a feszültséget, nagyon jó díszletek, helyszínek, jó az operatőri munka.

A színészi játékkal se volt probléma, Dicaprio hozza a kötelezőt, amit elvárhatunk tőle, de persze egyáltalán nem kimagasló. Ben Kingsley kiváló mint mindig.

A probléma számomra a forgatókönyvvel van, elég érdekes, fordulatos, végig leköt, de a vége...

-SPOILER- Nem tudtunk valami tényleg ütőset kitalálni, húzzuk elő a jól bevált skizofrénes témát, nem lőttük el 1960-óta száz és száz filmben. -SPOILER VÉGE-

Összességében 8/10, maximum.

2013. júl. 28. 15:35
 5/12 anonim ***** válasza:

Gondolj vlaamire. Már megcsinálták.

Szokták mondani. A Viharszigetnél is ismerős acasvar. De voltaképp már 1930-ra szinte mindnet ellőttek a filmmávészetben is. Az a lnéyeg, hogy az ismert lemeket hogyan tálalják, mennyi az eredetiség a többi komponens terén...

Egyébként már az 1920-as évek óta megy a fenti spoilerbe írt dolog a hetedik mávészetben. Hatalmas mestermávek születtek akkor a témában...

2013. júl. 28. 15:47
 6/12 anonim ***** válasza:

Biztos csinálták régebben is, csak van egy különbség, lehet ezt a csavart jól használni, mint mondjuk a Harcosok klubjánál. A Vihar sziget nézése közben, ha már láttál hasonló filmet/filmeket, nagyjából a felénél sejted a végét.

Nyilvánvalóan mindent nem lőttek el 1930-ig, vagy ha igen akkor rosszul, legalábbis lehet jobban is. Azt a részt nem érted, hogy attól, hogy valami régi nem feltétlenül klasszikus/zseniális/mestermű. Persze, készülhettek és készültek is azokban az időkben is fantasztikus filmek, de a kor nem garancia a minőségre. Neked viszont megvan az a tévképzeted, hogy ha régi akkor isteni. Erre írtam azt, hogy sznobság, még üzenetben.

2013. júl. 28. 16:47
 7/12 anonim ***** válasza:

"Azt a részt nem érted, hogy attól, hogy valami régi nem feltétlenül klasszikus/zseniális/mestermű. Persze, készülhettek és készültek is azokban az időkben is fantasztikus filmek, de a kor nem garancia a minőségre. Neked viszont megvan az a tévképzeted, hogy ha régi akkor isteni. Erre írtam azt, hogy sznobság, még üzenetben."

Nekem? Én ugyan nem emlékszem erre. Tévképzetem meg abszolát nincs arról, hogy ami régi, az mindenképp jó is.

Továbbá nem értme, hogy a fenti kommentem kapcsán hogy jött egy ilyen dolog ide. Nincs ok-okozati összefüggés...

2013. júl. 28. 16:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Elnézést az elírásokért, de még ne mszoktam meg abillentyázetet és most vettem észre, hogy mennyi elírást vétettem...
2013. júl. 28. 16:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha nem te vagy az arc, akinek írtam a privátot, akkor bocs. Csak ő is 90%-on áll és szereti szóba hozni a régi filmeket. A válaszom második részét neki szántam, oda kapcsolódott volna.
2013. júl. 28. 17:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Okés, semmi gond. Amúgy én se szeretem azt, aki csa ka régieket tartja nagyra, és azt se, aki csak az újakkal foglalkozik. Úgy lehet igazán élvezni és értékelni a filmeket, ha a kezdetektől napjainkig élvezzük a máveket, és nem szelektíven, évszámok szerint rangsorolva. Hiszen ha a két véglet közül vélasztunk, akkor vagy a fejlődést utasítjuk el, vagy a gyökereket...
2013. júl. 28. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!