Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Írtam egy forgatókönyvet. Milyen?

Írtam egy forgatókönyvet. Milyen?

Figyelt kérdés

Az ember hoz rossz döntéseket. Így tett Andrew is, aki barátja unszolására benéz egy illegális pókerklubba, ahol mindent elveszít. Egyre tette fel a pénzét, házát, életét, és elvesztette. Hamar rájön, hogy sok pénzt kevés melóval csak rossz úton szerezhet, és elkezd lopni, gyilkolni, zsarolni. Miután több tíz ember életét elfojtotta, megbízást kap egy kiöregedett sorozatgyilkostól, hogy, ha megöli ősi ellenségét, új életet kezdhet, új arccal, új személyazonossággal. Elkezdődik a hajsza a férfiért!

1-től 10-ig hány pontot adnál erre a történetre? (Ha filmre vinnék, kb. 100 perc lenne).

2013. júl. 23. 20:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Meg is írtad? Jellemrajzal, helyszín, párbeszéd, blabla ahogy kell, vagy csak ennyi? Am klisés, kb 5 pont, ha nagyon érdekesre megírod is max 7. Ehhez a hosszhoz kb min 70 oldalas kell legyen.
2013. júl. 23. 20:24
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, minden benne van. Kb. mint egy rendes forgatókönyv :)
2013. júl. 23. 20:26
 3/13 anonim ***** válasza:
Az jó. Hajrá. Am az ötön rem nem sértődtél, de ha film akkor ugye hasonlítani is lehet, s történet szempontjából vannak igen csak ütősek. Írj sokat, idővel alakul.
2013. júl. 23. 20:35
 4/13 A kérdező kommentje:
Ha megsértődtem volna, nem tettem volna fel a kérdést. Amúgy köszi!
2013. júl. 23. 20:37
 5/13 anonim ***** válasza:
igen a baj h elég lerágott csont történet de alapnak jó.először is azt magyarázd el mért ment be abba a pókerklubba.kell legyen valami jelentősségnek lennie nem csak h rossz döntéseket hozunk.a döntéseinknek oka is kell lenni lényegtelen h jó vagy rossz.ok nélkül semmi sem történik!a másik ami nem derül ki belőle h ő maga szánja rá h elkezd gyilkolni mert elcseszte az életét vagy rákénszerítik a tartozása miatt.illetve a sorozatgyilkossal egy nagyon összetettt találkozást kell kitalálnod h az hasson a történetre és elmondja neki a bűneit.mivel azé nem nagyon vagdalóznának a gyilkosok a tetűkkel személységükkel.de am lehet csak a könyvet kell elolvasni és összeáll.de maga ah megfogalmaztad ebben a pár mondatban tetszett.van stílusod ami már sokat elárul h van benned tehetség!csak így tovább.
2013. júl. 23. 21:13
 6/13 A kérdező kommentje:
Erre a történetre hány pontot adnál?
2013. júl. 23. 21:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez elég gyenge, indie filmként kb. megoldhatatlan lenne a történet meg nekem egy sima akciófilmes téma ami max. 5 pontot kaphat, kétlem, hogy a mély filozófiai tartalmakon lenne a hangsúly, szerintem ezt a történetet nem érdemes így, ebben a formában erőltetni.
2013. júl. 24. 11:19
 8/13 anonim ***** válasza:

Így nem lehet megítélni még. Nem mindegy, hogy mit hozol ki a történetből. A bosszú ura is röviden arról szól, hogy átvágnak egy férfit, aki ezért bosszút akar állni, ami viszont elég nagy bonyodalmakba torkollik. Ebben sincs első hallásra semmi különleges, mivel nem egy bosszúfilmet láttam már. Szóval öt pontnál én sem adtam volna többet neki ennyi infó után, mert tucatnyi ilyen film van. De miután véget ért a film és csak bámultam magam elé, nem volt kérdéses, hogy hány pontos a film. :)

Tehát így Te is öt ponttal indulsz. Remek történetvezetés, morális kérdések, stb. mindenképp kell, ha jó filmet szeretnél alkotni.

2013. júl. 24. 12:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Igazából a könyvben nagyon kiemeltem, hogy mit gondol egy gyilkos, ez esetben a főhős, miután megölt egy embert. A történet egyébként azzal zárul, hogy az ellenség székhelyét megtalálták, nagy tűzharcba keverednek a rendőrökkel és a kiöregedett sorozatgyilkos ellenségével. Ezután persze mindenki meghal csak Andrew és az ex-gyilkos nem, aki utolsó leheletével mond néhány számot, és egy város nevét. Mint később kiderült, ez egy brooklyni értékmegőrző száma, ahol volt 20 ezer dollár, ami az arcátültetésre kell, és minden, ami az új személyazonossághoz kell. Mikor megy ki az ajtón, véletlen elüti egy autó, aminek következtében meghal. Tanulság: Egygyilkos csak a halálban nyugodhat. Ezt már nem akartam mellé írni, mert elég hosszú volt, de üsse kő!
2013. júl. 24. 16:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Ne haljon meg! Legyen sokkal rejtélyesebb. Egy nagyon híres forgatókönyvíró szerint egyes esetekben ez a legrosszabb amit tehetsz. És itt ez elég összecsapottnak hat. Kb nem tudod mit kezdj az embereddel, haljon meg! Kreatívabban!!!
2013. szept. 3. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!