Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Star Wars Baljós árnyakban,...

A Star Wars Baljós árnyakban, miért nem egy pilóta versenyezett a fogatversenyen?

Figyelt kérdés
A tatooine-i fogatversenyre gondolok, miért nem egy pilóta versenyezett? Rengeteg pilóta ott maradt az űrhajón a királynővel, akiknek ott semmi dolguk nem volt, és sokkal ésszerűbb lett volna, hogy azok közül az egyik versenyezzen Anakin helyett, akiről kiderül, hogy még soha nem is nyert, sőt még a célba sem ért be egyszer sem! De érdekes módon Qui gon-t ez nem érdekli, inkább ragaszkodik a saját hülyeségéhez, hogy Anakin a kiválasztott és biztos győzni fog, az más kérdés, hogy így kellet lenni, hogy győzzön, de a logika nem ezt diktálta volna. Nektek mi a véleményetek erről?

2013. júl. 22. 20:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Qui-gon érzi Anakinban az erőt. Ezáltal tudja, hogy képes lesz nyerni, mivel vele van az erő. A pilóták lehet, hogy képzettebbek voltak nála, de még sosem vettek részt fogatversenyen + nem voltak erőérzékenyek.
2013. júl. 22. 20:24
 2/16 acelsziv ***** válasza:
Legyünk korrektek: A hajón egyetlen pilóta volt, A többi utas udvarhölgy és testőr volt. Na meg Obi Van.
2013. júl. 22. 20:28
 3/16 A kérdező kommentje:
De a fogatversenynek mi köze az erőhöz? A többi versenyző sem volt erőérzékeny és mégis nagyon jól versenyeztek, pl Sebulba. És nem csak egy pilóta volt a hajón, mert mielőtt felszálltak a Naboo-n Obi Wan kiszabadított kb egy tucat pilótát, akik mind felmentek a hajóra. Minek kellet oda annyi pilóta, és mit csináltak?
2013. júl. 22. 20:31
 4/16 anonim ***** válasza:

Ne trollkodj már!

A 4. részben Luke, amikor becélozza a Halálcsillag szellőzőnyílását, kikapcsolja a célzó rendszert, és az erő segítségével képes így is eltalálni azt. Itt is hasonló a helyzet.

Ezt olvasd el: [link]

Ja, és Sebulba meg egy csaló volt.

2013. júl. 22. 20:37
 5/16 A kérdező kommentje:
Én elfogadom a jedik képességeit, de akkor is logikusabb lett volna, ha egy pilóta indul a versenyen. Erő ide vagy oda.
2013. júl. 22. 20:44
 6/16 anonim ***** válasza:

Ne legyél már ennyire bugyuta. Szerintem te nem érted a dolog lényegét.

De akkor hajrá, írd le, hogy hogyan folytatódott volna, ha nem Anakin versenyez! (Vedd figyelembe, hogy azok a pilóták valószínűleg fogatot még csak nem is láttak közelről)

2013. júl. 22. 20:51
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerencséd van hogy Star Wars rajongó vagyok így egy-két olyan kérdésre is tudok válaszolni amire legtöbben nem. (Figyelem, kisregény következik!)

"miért nem egy pilóta versenyezett? Rengeteg pilóta ott maradt az űrhajón a királynővel, akiknek ott semmi dolguk nem volt"

Nekem a Baljós árnyak meg volt könyvben (amiből sokkal több infó derül ki mint a filmből) amelyben azt írták hogy az emberi faj egyedei alapból nem lennének képesek egy olyan gépet vezetni (valszeg a nagy sebesség miatt). De Anakin képes volt versenyezni mivel erőérzékeny volt (még Yodánál is erőérzékenyebb), és ebből adódóan volt egy olyan képessége hogy előre megérezte mi fog történni a pályán pillanatokkal később (Qui-Gon is szóvá tette ezt a filmben a fiú anyjának). És mivel a királynő pilótái biztos hogy nem voltak erőérzékenyek (különben már csecsemőkorukban megtalálták volna őket a Jedik hiszen a Köztársaságon belül születtek ahol minden erőérzékeny gyereket megtalálnak) így alkalmasak se voltak a fogat vezetésére.

A másik ok: Anakin akart mindenáron segíteni nekik hiperhajtóművet szerezni (emlékezz a vitára a vacsoraasztalnál).

"sokkal ésszerűbb lett volna, hogy azok közül az egyik versenyezzen Anakin helyett, akiről kiderül, hogy még soha nem is nyert, sőt még a célba sem ért be egyszer sem"

Nem véletlenül titkolta Qui-Gon a verseny előtti pillanatokig ezt az "aprócska részletkérdést" az udvarhölgy előtt (aki meg Qui-Gon előtt titkolta hogy ő valójában a királynő...). Egyrészt mert hitt a fiúban, másrészt a Wattóval kötött fogadás miatt ami szerint ha A FIÚ nyer (tehát nem a királynő pilótái stb.) akkor szabad ember lesz. Qui-Gon pedig mindenképp fel akarta szabadítani Anakint mert a srácra ráillett a Kiválasztott leírása (midi-chlorianok nemzették stb.), Watto viszont biztos volt benne hogy Anakin nem fog nyerni és ezt Qui-Gon tudta, ezért is volt fontos hogy Anakin versenyezzen különben Watto még elállt volna a fogadástól és akkor se hiperhajtómű se kiválasztott.

"De érdekes módon Qui gon-t ez nem érdekli, inkább ragaszkodik a saját hülyeségéhez, hogy Anakin a kiválasztott és biztos győzni fog, az más kérdés, hogy így kellet lenni, hogy győzzön, de a logika nem ezt diktálta volna."

Szerintem Qui-Gon is tisztában volt azzal hogy néha kell kockáztatni (főleg ha sehogy máshogy nem tudnak hiperhajtóművet - és persze egy Kiválasztottat - szerezni)

2013. júl. 22. 20:53
 8/16 A kérdező kommentje:
Értem a dolog lényegét, és nem állt szándékomban vitatkozni, csupán felvetettem, hogy számomra így lett volna logikus, de nyilván a sztori miatt ezt nem lehetett meglépni.
2013. júl. 22. 20:55
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a hosszú választ :) Így pár dolog tényleg világosabb lett. De azt még mindig nem értem, hogy korábban akkor, hogy hogy nem nyert versenyeket Anakin? Ilyen nagy hatással volt rá a Qui-gon-ékkel való találkozás, vagy a nagyobb tét miatt, jobban összpontosított a versenyre?
2013. júl. 22. 21:00
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg ez a legnagyobb problémád ezzel a hulladék filmmel?

Tele van logikai buktatókkal, meggyalázza az eredeti trilógiát, mindemellett rettentően bugyuta.

2013. júl. 22. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!