Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi az alábbiakban részletezett...

Mi az alábbiakban részletezett francia film címe? Médiaórán néztük meg, és a tanár pont a korhatár és a filmes "csúnyaságok"-ról való ítélkezés tanulságaként mutatta meg.

Figyelt kérdés

A filmről annyira emlékszem, hogy a két főszereplő egy gimnazista fiú és lány. Ha jól emlékszem, a történet eleje körül a lány valakit megöl - mellesleg elég furcsán viselkedik -, aztán a fiúval kimenekülnek egy tisztásra - közben azt hiszem elföldelik a hullát. Utána találnak egy faházat, bemennek, persze a benti ételkészletre rávetik magukat. Közben sörétessel megérkezik a gazda, és mint várható, bevágja őket a pincébe! Csakhogy, közben - ki tudja hogy hogyan, hogyhogy és miért - a borostás/szakállas illető kiásta az általuk elföldelt hullát, és ugyanoda behurcibálta.

Ezt után - és elnézést, hogy ilyet írok, de kb. ezért nézették meg velünk (nem vicc) - kiderül, hogy a sörétes-szakállas morcos bácsi erősen homokos, és a fiút időnként arra kényszeriti, hogy vele együtt "háljon".

Ezenkívül még két/három jelenetre emlékszem, mivel úgy rémlik, nem teljesen lineáris volt az idővezetése a filmnek. Az egyik inkább elmondásból maradt meg bennem : Mint mondtam, a lány eléggé fura a film során, és van egy pont, amikor az iskolafolyosón valaki valamiért feltartja, és ő haláli nyugalommal mondja, hogy bocs, most nincs időm, mert meg kell ölnöm valakit.

Akkor van egy olyan jelenet - vélhetően irodalomóra - amikor a tanár Arthur Rimbaud-ról tartja az órát, illetve valamelyik verséről. Feltűnik, hogy a lány elkalandozik, s persze őtőle kéri, hogy olvassa fel a verset. A lány elkezdi, aztán kb. a 2 versszak után felnéz, és onnantól fejből szavalja beleéléssel az egészet.

Aztán van olyan - és ez kissé megint 18-as, bocsi -, szintén a gimnáziumban játszódik, hogy van egy göndör hajú (ha jól rémlik), kissé sötét bőrű, amolyan arabos vagy afrikai beütésű gyerek az osztályban... egy tanóra végétől emlékszem a dologra : a lány hátranézeget a fiúhoz, amikor a fiú észreveszi, aranyosan visszamosolyog rá. Utána a folyosón - már nem olyan aranyosan - elkezd nyomulni, és a lehető legnyíltabban és "célratörőbben" ecseteli, és persze nagy hévvel, hogy mekkora odaadással tenné TESTILEG boldoggá a lányt egy görbe délután/este/nemtudommi által - hogy így fogalmazzak. ;) A lány bezzeg macskajátszadozás-módjára kikosarazza.

Még annyi rémlik, hogy utána az osztálytársak valami olyasmiket mondtak a film végéről, hogy a fiúról kiderül, hogy cinkosa a "morcos bácsinak", legalábbis hogy "nem volt akkora kényszerítés az", vagy valami ilyesmi.

Egyébként meg - hogy őszíntén bevalljam - kb. ezeket a töredékeket láttam akkor is, amik megmaradtak, szó szerint elfordultam a vetítőtől, mert nem volt akkor valahogy gyomrom hozzá - van ilyen gondolom másnál is ;)

De most nagyon megköszönném, ha valaki felismerné a leírásaimból a filmet, és megírná a címét!

2013. júl. 16. 02:04
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Lehet... :) MOST számítottam a legkevésbé a válaszra.

Megnéztem most az előzetesét, meg egy részletet, hogy mi is volt ez, és... Örülök, hogy akkor alig figyeltem oda... És abból se emlékszem már úgy mindenre.

Nem kellett volna...

2018. nov. 22. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!