Tudtok olyan filmeket, melyek igaz történet (vagy nem) alapján, és kifejezetten a Mosad, a Kgb, a Stasi, az Mi6,? Ről szól. Esetleg gazdasági kémkedésről?
Bocsi, hogy nem konkrét címeket írok, mert hirtelen egy ilyen film sem jut eszembe, de azért megpróbálok segíteni.
A moviecus.com oldalon kulcsszó alapján lehet keresni filmekre, szerintem elég jól kiszűri a filmeket, a leírásokat elolvasva (az nem árt, ha tudsz angolul, de ha nem tudsz, akkor pl a filmkatalogus.hu-n vagy a port.hu-n a keresőbe ha beírod a címet, megkapod a leírást magyarul) meg kiválaszthatod, amelyik érdekesnek tűnik.
Pl. [link]
Az imdb.com-on is lehet kulcsszó alapján keresni, pl. [link] Ennek az az előnye, hogy lehet rendezni a rájuk leadott szavazatok száma szerint, így amire több szavazat van, az ismertebb, tehát könnyebb beszerezni, meg az értékelés szerint is lehet rendezni, viszont több találatot ad, ezért sok olyan van köztük, amikben a keresett kulcsszó nem a fő témája a filmnek.
Vannak még itt felhasználók által készített listák, azokat is lehet nézegetni:
A Cég - A CIA regénye
Argo
A sakál napja
Suszter, szabó, baka, kém
Az elnök emberei
Az ügynökség
Köszönöm az eddigi válaszokat, részben láttam őket, némelyik remekművet többször is. Pl. Mások Élete (ezt kb. 10napja én is ajánlgattam itt) Vagy Cia regénye 1 2 3 . stb.
Viszont kutatom, keresem online(!) a
SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM : és AZ ADÓSSÁG c. filmeket.
Ha tudtok tuti linket ezekre, hálás lennék !
Ill. várok még más klasszikusokat is. Akár könyv formájában is. Hiszen nem minden igaz történetet vittek filmre! Kulcsszavak: kém, titkosszolgálat, hidegháború, mosad, kgb, cia, fbi, mi6, stasi, ávo, securitate, ügynök, spion, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!