Csak én látom úgy, hogy a Trónok harca 3. évadjában Daenerys körüli dolgokat nagyon leegyszerűsítették? (A könyvet nem olvastam)
Nem az elő vagyok. De pl. Sam történetét is nagyon "lebutították". Kihagyták pl. amikor a fekete testvérekkel menetelt a nagy hóban és a Mások szorosan a nyomokban voltak, Samet már a végén úgy cipelte az egyik. Sam aztán ott ölte meg a Mást.
Eztán jött volna Caster. Onnan tovább menekült volna Gillyvel, de a Másoknak sikerült bekeríteniük, egy varsafához húzódtak, majd rengeteg varjú támadt a kékszeműekre és belbukkant egy rénszarvason lovagló, feketébe öltözött alak, aki kimentette őket.
Elvette őket a Falon lévő rejtett kapuig, amit csak az Éjjeli őrség esküjének elmondásával lehett nyitni. Hidegkéz (a rénszarvasos halott) nem léphetett át, hiszen a Fal nem csak sziklából és jégből, de mágiából is épült, ami nem engedi. Brant elviszi hozzá és így ért volna véget.
Nos ezt eléggé leegyszerűsítették. De Hidegkéz még valószínűleg lesz. Csak Branék futnak össze vele először. :)
Sansa történetéből ki van hagyva egy volt lovag, Dontos (akit még a második évad elején ment meg Jofftól), aki folyamatosan ígérgeti, hogy kimenti. Majd kap tőle egy hajhálót, azzal, hogy ez lesz a válasz, a bosszú apja haláláért. (De a készítők mondták, a 4. évadra visszahozzák, mert ez tényleg fontos lesz.)
stb.
Hát igen amit fentebb felsoroltak részek szívesebben láttam volna (meg még sok mindent) :)
Töltelék részre értem pl.:
- Theon nyűglődését, szinte minden epizódból levett kb. 10 percet, mikor neki nem is kéne szerepelni (mert csak az 5. könyvben tűnik fel újra addig mindenki azt hiszi meghalt). Értem én, hogy nem vehették ki a történetből de h szinte MINDEN részben ment a nyűglődés az már túlzás.
- Loras-Sansa meg az e körüli jelenetek, ezek is felesleges ,,időhúzó részek" voltak (lévén h nem Loras volt a kiszemelt férjjelölt hanem Margery nagybátyja Willem ha jól emlékszem és csak említése volt neki is)
- Tyrion-Shae-Sansa részek (nem részletezem ahhoz egész storyt le kéne írjam :) )
- Gendry részek (Dondarrion-ékkal marad és ennyi)
és még stb stb stb
Ezeket azért mondom töltelékrészeknek, mert ennél jóóóval izgalmasabb jeleneteket hagytak ki értük. Összegezve persze jó évad volt, mint vizuális vázlata a történetnek :)
Eléggé leegyszerűsítették Daenerys történetét, de amit még bele kellett volna tenniük az egy kis politika (amihez nyilván nem fűl a foga sok embernek) és egy elég fontos rész SPOILER ha nem olvastad a könyvet, bár nem tudom, hogy meg fog-e jelenni a sorozatban, de nem hiszem, szóval SPOILER amikor Dany és Jorah csókolóznak. SPOILER vége
Töltelék rész volt még a fináléban Tyrion és Twin közötti beszélgetés, ahol semmit sem tudtunk meg. Tényleg nagyon elnyújtják, pedig ha nem félnek attól, hogy nem marad semmi izgalmas a 4. évadra, lehetett volna egy nagyon ütős évadzáró. Na de mindegy.
igen.
le van egyszerűsítve,pl erős belwas karaktere teljesen ki is van hagyva a deaneryses vonalból.
viszont tényleg nem megy a sztori rovására nála.
ez a harmadik évad teljesen jól sikerült a fos és bátortalan 2. évad után.
az külön tetszett,hogy idén végre be merték végre vállalni a készítők,az aryás-egy gyerek aki öl és pszichopata-gyilokot.
akkor is ha ezt elvileg a várból való szökésénél süti el a könyvben.
ami számomra rejtély az egész tv sorozattal kapcsolatban,hogy elvileg ez most a világ legnézettebb sorozata,tuti siker,akkor miért nem tudnak 1 évadot rendesen megcsinálni 20 részesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!