Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A barátok köztben miért nem...

A barátok köztben miért nem mondanak konkrét pénzössszegeket?

Figyelt kérdés
Például ilyenekkel helyettesítik: hát elég sokat keresek, vagy pont annyit amennyiből meg tudok élni... stb.. azt értem hogy reklámot nem lehet kimondani de pénzösszegeket se??

2013. jún. 8. 17:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Azon kívül, hogy magyar neveik vannak, mi támasztja alá, hogy egyáltalán Magyarországon játszódik?

Hallottad őket egyszer is orbánozni vagy gyurcsányozni?

Ha két szereplő találkozik egyből nekiállnak panaszkodni valamiről?

Reklám lehetne benne, de valami misztikus okból termékelhelyezés sincs. A legfurcsább magyar sorozat.

Nem nézem ugyan, de ezzel együtt az sem biztos, hogy az elmondottaknak szöges ellentétben álló Szomszédok jobb volt.

2013. jún. 8. 17:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem is eszembe jutott már.

Az én véleménynem szerint:

Azért mert ha egy szereplőnek megtudnánk hogy mennyi a havi fizetése, akkor az egy összehasonlítási alapot képezne a saját, esetleg az átlag fizetéssel. Tegyük fel, hogy valamelyik karakternek 300ezer forintos fizetése van. Most az jön, hogy a néző azt mondja, hogy húúú B+ de rohadt sok (akinek persze kevesebb), akinek meg több az meg: hát nem valami sok. De persze lehetne egy átlag mondjuk 120ezrest fizetést adni valakinek, de mindenképpen viszonyítási alapot ad arról, hogy mennyit kereshet valaki Magyarországon. Most nem külföldi érdekeket kell itt nézni, hanem az ország helyzetét adja meg. De lehet, hogy 10 év múlva nézi meg valaki, ezeket a részeket, és akkor az elhangzó összegeket milyen kicsinek tekinti, az infláció miatt.

Másik magyarázatom, hogy a karakterek elfogadottságán képes változtatni. Mondjuk megtudjuk, hogy Miklós 500ezret keres. Akaratlanul is valaki eszébe jut, hogy ez egy gazdag, "magasanhordomazorrom" és beképzelt ember. Tehát tekintély veszít az által, hogy megtudjuk mennyit keres, mert az átlagnak nincs ennyi lóvéja.

2013. jún. 8. 18:47
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, amúgy nekem is ez a magyarázat jutott eszembe.
2013. jún. 8. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!