Meg szeretném ismerni a Star Trek világát. Hol kezdjem? Film, sorozat?
Itt megtalálod az összes sorozatot és filmet. Én azt javaslom, hogy kezd el időrendi sorrendben, az a legegyszerűbb. Nekem az eredeti sorozat a kedvencem, de a DS9 és a Voyager is jó.
De ha nem akarsz nekiállni sorozatot nézni, akkor pedig nézd végig a régi filmeket (a Khan haragja tényleg az egyik legjobb, a mostani "Khan-ocska" a közelébe sem ér).
Végezetül én is megerősíteném, hogy az 2 új részből ne indulj ki, közük csak annyi van a régiekhez, hogy a szereplők nevei ugyanazok, és a címe Star Trek. Szóval nem biztos, hogy ha ezek tetszettek, akkor a régi is tetszeni fog.
De hajrá, állj csak neki, szerintem mire végigérsz a régiekkel, elfelejted a két új részt. :)
Időrendi sorrend:
Star Trek - Enterprise (igaz legkésőbb készült, de ez áll a történet szálak elején): Lesznek dolgok amit majd csak a későbbi Star Trek sorozatok/filmek után értesz meg pl.: 2. évad fele a kiBorgok ami a VIII. film folytatása
Star Trek - Az eredeti sorozat
Star Trek - 1-6. film
Star Trek - Az új nemzedék
Star Trek Deep Space Nine 1-2. évad: Ez párhuzamosan fut a TNG 6-7. évadával (egyik mellék szereplő át is kerül ide állandó szereplőként)
Star Trek - Voyager 1. évad : párhuzamosan fut a DSN 3. évadával
Star Trek 7. Nemzedékek
Star Trek - Deep Space Nine 4-5. évad 1. fele: Megint egy szereplő kerül át a TNG-ből
Star Trek VIII. Kapcsolatfelvétel
Star Trek - Deep Space Nine 5-7. évad
Star Trek - Voyager 6-7. évad (persze az előző évadok is párhuzamosan futnak a DSN-nel a 3. évadtól)
Star Trek - 9-10.
Tudom nehéz megérteni, nekem is egy évembe telt.
A Ster trek idörendi sorrendje:
1.Enterprise
2.Discovery
3.ST(2009), Sötétségben, Mindenen túl
4.T.O.S.
5.Rajzfilmsorozat
6.1-7. Mozifilm
7.TNG
8.8-9 Mozifilm, DS9
9.Voyager
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!