Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek ki a Star Wars...

Szerintetek ki a Star Wars történetének legerősebb erőhasználója?

Figyelt kérdés

2013. jún. 3. 23:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Darth Plagueis, mert életet tudott teremteni.
2013. júl. 23. 21:01
 12/30 anonim ***** válasza:
Dart Vadert valahogy senki se tartja nagynak pedig nagyon is az volt. Például Ő volt az aki klónozni tudta a midichlorianokat. Újra teremtette Darth Mault meg egyebek. Emellett Ő az egyetlen akit nem csak hogy a midichlorianok nemzettek, de benne van a legtöbb. Igaz hogy a nézetei és hibái miatt gyűlölte önmagát ezért sosem használta teljes erejét, de ettől még nem kell leírni.
2013. aug. 4. 20:56
 13/30 anonim válasza:
Vader, Sidius, Darth Kaan és Darth Bane.
2013. aug. 29. 10:28
 14/30 anonim válasza:
Galen Marek
2014. jan. 13. 11:46
 15/30 anonim válasza:
Bane elég komoly ürge volt, nem sok Nagyúr viselte volna el a testén az orbaliskokat. Kaan egy majom volt részemről. Marek. Ha az ő képességei kiteljesedhettek volna....
2014. jan. 13. 11:47
 16/30 anonim válasza:
Ha a kettő szabályára gondolunk, akkor Vader nagyúr.
2014. febr. 5. 20:06
 17/30 anonim ***** válasza:
93%

Tudom, hogy régi a kérdés, de hatalmas SW fan révén nem állom meg a választ:

Nincs legerősebb!

Ha lenne is rangsor, Darth Sidius az alján lenne az biztos. Nem teljesen az ő érdeme, hogy elfoglalta a Galaxis-t. Minden Darth Bane-el kezdődött, aki megalkotta a kettő szabályát. Többször is kijelentette, hogy a türelem a kulcs mindennek, és valószínű, hogy évszázadok, vagy évezredek múlva teljesül az álma.

A SW1-ben megemlítik, hogy ezer éve meghaltak a Sith-ek. Ezer éve mi is volt? Akkor robbantotta Kaan nagyúr a gondolatbombát, és így véget vetett satnya birodalmának. A kettő szabályát követő Sith-ek nem fedték fel álcájukat, sikeresen az árnyak között mozogtak, egészen ezer éven át. Bane-től Sidius-ig. Szép lassan egyre nagyobb befolyásra tettek szert, majd Darth Sidius idejében eljött az idő, beteljesült Bane álma, jövőképe.

Amúgy a legerősebb Sith-ek léteznek. A legendás 6, vagyis a 6 sith nagyúr, akik elképzelhetetlenül hatalmas erőre tettek szert életük folyamán:

1: Darth Andeddu

2: Darth Revan

3: Darth Malak

4: Darth Malgus

5: Darth Ruin

6: Darth Bane

Sidius, Vader? Erősek voltak, de nem annyira, mint a fent említett hat sith. Talán Darth Plagueis-t is meglehetne említeni, csakhogy Darh Andeddu megelőzte, és ő nem csak az életerő elszívást fejlesztette ki, hanem a lélekátvitelt is, vagyis a lélek folytonosságot, teljes halhatatlanságot. Plagueis-el ellentétben, az ő teste nem rohadt szét a hatalomtól, mert ha úgy esett, továbbszállt egy másikba.

A kettő szabályát valóban Darth Bane teremtette meg, de annak alapköveit Darth Revan a holokronját keresztül tette le.

Tulak Hord és társai tudom, hatalmasak voltak. De a hat őket is lekörözi, mert akkoriban arra építettek, hogy egyre, egyre ersebek legyenek a nagyurak, így az első Darth-tól, Addendutól kezdve egyre erősebbek lettek. Képzeljétek el, mekkora hatalmat szerzett leélt évszázadai(vagy évezredei) alatt, s milyen erős lehetett Darh Traya, hogy kioltotta életét. Dark Lord Belia Darzu-ig felfele íveltek a Sith-ek, majd Kaan nagyúrig elsatnyultak... majd tovább emelkedtek :D

Amúgy a jedi Rend általában több ezer főt diktált, vagyis nem lehetett őket annyira számon tartani. De eddig minden könyvet, és képregényt olvastam, vagyis váltig állíthatom, hogy Yoda volt az, akit legerősebbnek mondhatunk. Ő saját vívó technikát fejlesztett ki, Vindu valójában a Djisem'so-t fejlesztette tovább, de a kis zöld manójéhoz foghatót eddig még senki sem produkált. Valamint a faja, mely valamiért nem lett elnevezve, még a száz évig sem élt(mármint az egyedek), de Yoda a 800-at haladta mikor meghalt.

Ne jöjjön senki se nekem azzal, hogy Yoda nem győzte le Darth Sidius-t, vagy Darth Tyranus-t(Dooku). Vindunak megadatott az, hogy szemtől szemben harcoljon meg az akkori kancellárral, de Yoda elöl mind a kettő Sith elmenekült, vagyis Sidius székekkel teli terembe haladt, és nekiállt dobálózni gyáva módjára, Tyranus meg Anakinékra omlasztott egy oszlopot, szemtől szemben esély nem lett volna.

(A legerősebb erő használó STARKILLER,

az a paródia puszta elmélyével földhöz csapott egy csillagrombolót :D)

2014. febr. 24. 20:57
 18/30 anonim ***** válasza:

jó ezt így egybe látni :D

Én azért Vadert egyáltalán nem írnám így le. Igaz hogy vezeklésből nem használta ki az erejét, de rajta kívül senki sem tudott midi-chlorianokat klónozni, csak hogy egyet említsek a repertoárból. Azzal nem jövök, hogy a midi-chlorianok nemzették, mert ettől még nem biztos hogy ki is tudná használni, habár neki nem esett nehezére. Igaz, hogy pl. kardforgatásban nem volt valami gyors, főleg miután szinte mindene robot lett, előtte meg ugyebár haragból küzdött és nem is akárkivel, de így is többeknél magasabb szinten űzte a vívás tudományát. Szóval azért ne írjuk le Őt sem! Ettől függetlenül királyság van, jó amit írtál, csak meglepődtem :D

2014. márc. 15. 23:35
 19/30 anonim ***** válasza:
Azt nem írtam ide, de válaszomban egy feljebbi válaszra is utaltam, ill. abból idéztem :)
2014. márc. 15. 23:39
 20/30 anonim ***** válasza:

Előző, előtti vagyok :)

Szeretem Vader-t, egyik kedvenc sith-em. Mindig is jó vívó volt, csak a gépiesített teste már nem bírta a tempót az akaratával. De az erő mélységesen átjárta, és ha nagyon akarta volna, talán le is győzhette volna Sidius-t. De nekem mindig úgy tűnt, hogy neki megfelel az, ha csak második lehet. Nem égett benne az igazi becsvágy, amire szükség lett volna. Ezért is szerette volna leváltani Sidius, mert Vader nem illett bele a kettő szabályába. Ő nem világuralmat akart, hanem egyszerűen a bosszúnak, a mesterének élni. De igazad van, tényleg nem volt semmi az öreg.

2014. márc. 17. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!