A magyarok is tudnának olyan filmet készíteni mint az amerikaiak?
Nem. Bár olyan filmet nem lenne értelme, hisz azok a képregények az amerikai (USA) kultúrára épülnek.
De pl. egy filmet/sorozatot forgatni a Hunyadiakról, a szabadságharcról vagy más történelmi eseményről (ami ehhez a régióhoz kapcsolódik).
Vagy hasonló sorozatot, mint A híd. Egy kicsit barátságosabbá tenni a szlovák-magyar, magyar-román viszonyt. Ami ezekre a problémás helyzetekre koncentrál. Pl. a felvidékieknek nincsenek anyanyelvű tankönyveik, csak rendszerváltás előttiek. Erről Mo.-on elég kevesen tudnak és, hogy mi a helyzet máshol, én se éppen tudom.
Pl. a cseh Olthatatlan HBO-s minisorzat is jó lett.
A lényeg, valami értelmeset kéne kiagyalni, nem azt mondjuk, hogy b*sznak, isszák magukat hullarészegre a 20as tiniket játszó 30-40 évesek.
Az egész csak pénzkérdése, szerintem szakmailag alkalmasak rá.
Ha nem is szereted a régebbi magyar filmeket, az akkor is tény, hogy 1960-90 között a magyar filmművészet a világ élvonalába tartozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!