Most néztem meg Stephen Kingtől A Köd c. filmet. :' ( Vélemény, nektek hogy tetszett?
Nekem sokkal jobban tetszett a film befejezése mint a könyv. Mondanám, hogy fordulat, de ez nem írja le eléggé, hogy milyen elemi érzéseket váltott ki belőlem. Aztán olvastam, hogy ez a film King szerint a legjobb adaptáció a könyvei közül, és ő is örült ennek a megváltozott befejezésnek. Szerintem, ha még maga az író is úgy gondolja, hogy a film vége jobban sikerült, akkor nincs min vitatkozni.
Spoiler:
Amúgy szerintem ugyanaz maradt a mondanivaló, hogy soha nem lehetsz biztos abban, hogy igazad van, és helyesen jártál el. A könyvben ugyebár sosem jutnak ki a ködből, tehát lehet hogy kár volt elhagyni a biztonságos helyet? Nem derül ki. A filmben kegyelemből meggyilkol mindenkit, majd eltűnik a köd, tehát kár volt fegyvert ragadni (meg persze elhagyni az üzletet). A mondanivaló szerintem, hogy mind hibázhatunk, hozunk rossz döntéseket. Csak a könyv nyitva hagyja a kérdést, hogy vajon jó vagy rossz döntés volt? A film kijelenti: Rossz döntés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!