Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik sorozatot kezdjem el...

Melyik sorozatot kezdjem el nézni?

Figyelt kérdés

Tudnátok segíteni, hogy melyiket kezdjem el? Vagy hogy egyáltalán milyenek ezek a sorozatok, mert annyit még nem hallottam róluk. Pl, hogy izgalmasak-e, kicsit tudnátok mesélni róluk, meg hogy miről szólnak?

Lost

Sherlock

Totál szívás/Breaking Bad

The Walking Dead

Homeland

Merlin

Heroes

The River/A folyó

Shameless/Szégyentelenek

New Girl

Being Human/Emberbőrben

2013. ápr. 27. 18:29
 1/10 anonim válasza:
szia! a Lost-ot én is most töltöm le! :) a Shameless-t csak ajánlani tudom, bár én is csupán az első évadnál tartok. egy defektes családról szól, anya lelépett, a fater alkesz, a kölykök meg melóznak... egyrészt vicces, másrészt elgondolkodtató. a többit sajnos nem ismerem, The Walking Dead-ről hallottam, hogy durva, de nagyon eredeti és izgalmas.
2013. ápr. 27. 18:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Lost.

Legnagyobb kultsorozat, alapmű.

De a Sherlock és a Breaking Bad is a legjobbak között van, de nem egy Lost.

Homeland is rohadt jó, csak a második évad már szinte egyáltalán nem realista.

New Girl egyik legjobb új sitcom, hatalmas karakterekkel, megéri nézni (pláne az első évad végefelé indul be).

Heroes utolsó 1-2 évadja elég gyenge, de azért jó sorozat.

Shameless (US) szintén nagyon jó, komoly dráma és vígjáték is egyben.

The Walking Dead-be vannak jó részek, de nem olyan nagy szám, mint ahogy mondják, csak divatsorozat (de azért ezt is megéri elkezdeni).

Többiről nem tudok semmit.

2013. ápr. 27. 19:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja és hogy miről szólnak a sorozatok azt nem nagyon lehet leírni. Vagy azért, mert nagyon leegyszerűsíteném, és nem adja vissza, hogy valójában milyen is (pl. Breaking Bad-re annyit írok, hogy drogot állítanak elő, és aztán jönnek a bonyodalmak nem adja vissza, hogy az egyik legjobb sorozatról van szó), vagy csak nem akarom lelőni a sztorit.
2013. ápr. 27. 19:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a Walking Dead-et kezdd el! Egyrészt mert a többit nem ismerem(a Lost-on kívül),másrészt mert még nem jelent meg annyi rész,hogy az ember ne tudja behozni a "lemaradást" :)
2013. ápr. 27. 19:16
 5/10 anonim ***** válasza:

A felsoroltak közül a The Walking Dead összes eddigi részét láttam. Nem régen fejeződött be a harmadik évad, májusban kezdik forgatni a negyediket és októberben már vetítik is. Az első évad 6 részes, a második 13 részes, a harmadik 16 részes és a negyedik évadot is 16 részesre tervezik. Amerikában az Amc csatorna saját sorozata, ez egy kábeltelevíziós csatorna. A sorozat népszerűségét jellemzi, hogy a harmadik évadnak voltak olyan részei, amit több mint 10 millióan láttak! Hangsúlyozom, kábeltelevíziós csatorna, olyan, mintha a Magyarországon a Cool tv-t vagy a Viasat-ot nézné 2 millió ember egy műsor miatt.

A sorozat története egyszerű: Van egy kisvárosi sheriff, Rick Grimes, aki egy autósüldözés majd az utána kialakult tűzpárbaj során megsebesül és kómába esik. Miután magához tér, az általa ismert világ megszűnt létezni, a városokat már a halottak, a "járkálók" (walkers--->innen a cím is, walking dead) uralják.

A házához siet, de a feleségének és fiának nyoma sincs, de látja, hogy nagy sietve összepakoltak, tehát a remény, hogy élve látja a családját fellobban, és útra is kell megkeresni őket a közeli Atlanta városába, ahol állítólag menedékközpont működik katonai fennhatóság alatt...

Tehát ez egy zombi apokalipszis sorozat, de amekkora fordulatok vannak benne, rájössz, hogy a túlélőknek nem is a járkálóktól kell tartaniuk, hanem egymástól. A harmadik évad kb. feléig így állt az állás:

járkálók által megölt ember: 3

ember által megölt ember: 17

Beszédes adat :D. Nem én számoltam össze, hanem volt egy csemege adat a rajongóknak, valamelyik oldalon olvastam én is. Inkább karakterdráma sorozat, mint horror sorozat, bár vannak benne feszültséggel teli epizódok... A harmadik évad például nagyon erősen indított! A második évad kicsit langyosra sikeredett, de ha darálod (egymás után nézed a részeket) ez annyira nem fog feltűnni, de az utolsó rész ott is nagyon erős volt, tehát az egész második évad vége előtt érezni azt a vihar előtti csend feelinget :D. Az első évad igazi road movie jellegű, igazából a legnagyobb hibája, hogy rövid, 6 részes.

A részeket feliratosan tudod nézni, magyar szinkron nincs hozzá! De nagyon jó minőségű a felirat amit készítettek hozzá, többen is, le a kalappal előttük! Vasárnap vetíttették Amerikában a részeket, hétfő este már néztem is!

Itt a trailer-e a sorozatnak, bár van benne egy kicsi spoiler is :D. De nem nagy, ez mind az első részből van összevágva.

http://www.youtube.com/watch?v=R1v0uFms68U

2013. ápr. 27. 19:26
 6/10 anonim ***** válasza:

Előző:

talán kicsit spoileres az írásod.

Egyébként SPOILER az a 17 ember által megölt ember szerintem kevés, utolsó részbe csak a Governor megölt kb annyit.

SPOILER VÉGE

Amúgy igaz, nagyon nagy a nézettsége, és nem rossz sorozat, de sok más sorozat jobban megérdemelné azt a nézettséget, mint ami a TWD-nek van.

2013. ápr. 27. 19:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Én a Merlint tudom javasolni, akkor, ha sokat akarsz nevetni és sírni is. És nagy előnye, hogy befejezett, habár az utolsó része miatt kb. fél Anglia végigsírta a karácsonyt xD mert szenteste adták le. De nagyon jó sorozat, izgalmas, ha szereted a középkori varázslós-sárkányos dolgokat.
2013. ápr. 27. 20:47
 8/10 FannaL ***** válasza:
Hát a nevedet ítélve nem kell ajánlanom a Vámpírnaplókat. :) Lost: néztem oké, el tűntek gyilkolászták egymást, de izgalmasnak csak amiatt volt izgalmas, hogy vártam mikor nyírnak ki megint valakit és kikkel találkoznak. Merlin, nem találtam merlin sorozatot, de van Merlin kalandjai c sorozat. Szeretem, izgalmas, bagyából arról szól, hpgy van egy srác akinek nincs apja a királyságnál dolgozik a herceg úgymond haverja és ahercegnek többször menti meg az életét és kiderül róla, hogy mágikus hatalma van aztán nagy varázsló szeretne lenni. Van amikor Camelotot fenyegeti vmi akkor is neki kell megvédenie a királyságot.
2013. ápr. 27. 23:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Előző:

Merlin a címe, az már más kérdés, hogy milyen magyar címet adtak neki.

2013. ápr. 27. 23:39
 10/10 FannaL ***** válasza:
Jajaja, akkor elnézést. Egyébként tényleg nem találtam olyan sorozatot, és így teljesen abba voltam, hogy lehet a Merlin kalandjai c. sorozatra gondolt.
2013. ápr. 28. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!