Melyik sorozatot kezdjem el nézni?
Tudnátok segíteni, hogy melyiket kezdjem el? Vagy hogy egyáltalán milyenek ezek a sorozatok, mert annyit még nem hallottam róluk. Pl, hogy izgalmasak-e, kicsit tudnátok mesélni róluk, meg hogy miről szólnak?
Lost
Sherlock
Totál szívás/Breaking Bad
The Walking Dead
Homeland
Merlin
Heroes
The River/A folyó
Shameless/Szégyentelenek
New Girl
Being Human/Emberbőrben
Lost.
Legnagyobb kultsorozat, alapmű.
De a Sherlock és a Breaking Bad is a legjobbak között van, de nem egy Lost.
Homeland is rohadt jó, csak a második évad már szinte egyáltalán nem realista.
New Girl egyik legjobb új sitcom, hatalmas karakterekkel, megéri nézni (pláne az első évad végefelé indul be).
Heroes utolsó 1-2 évadja elég gyenge, de azért jó sorozat.
Shameless (US) szintén nagyon jó, komoly dráma és vígjáték is egyben.
The Walking Dead-be vannak jó részek, de nem olyan nagy szám, mint ahogy mondják, csak divatsorozat (de azért ezt is megéri elkezdeni).
Többiről nem tudok semmit.
A felsoroltak közül a The Walking Dead összes eddigi részét láttam. Nem régen fejeződött be a harmadik évad, májusban kezdik forgatni a negyediket és októberben már vetítik is. Az első évad 6 részes, a második 13 részes, a harmadik 16 részes és a negyedik évadot is 16 részesre tervezik. Amerikában az Amc csatorna saját sorozata, ez egy kábeltelevíziós csatorna. A sorozat népszerűségét jellemzi, hogy a harmadik évadnak voltak olyan részei, amit több mint 10 millióan láttak! Hangsúlyozom, kábeltelevíziós csatorna, olyan, mintha a Magyarországon a Cool tv-t vagy a Viasat-ot nézné 2 millió ember egy műsor miatt.
A sorozat története egyszerű: Van egy kisvárosi sheriff, Rick Grimes, aki egy autósüldözés majd az utána kialakult tűzpárbaj során megsebesül és kómába esik. Miután magához tér, az általa ismert világ megszűnt létezni, a városokat már a halottak, a "járkálók" (walkers--->innen a cím is, walking dead) uralják.
A házához siet, de a feleségének és fiának nyoma sincs, de látja, hogy nagy sietve összepakoltak, tehát a remény, hogy élve látja a családját fellobban, és útra is kell megkeresni őket a közeli Atlanta városába, ahol állítólag menedékközpont működik katonai fennhatóság alatt...
Tehát ez egy zombi apokalipszis sorozat, de amekkora fordulatok vannak benne, rájössz, hogy a túlélőknek nem is a járkálóktól kell tartaniuk, hanem egymástól. A harmadik évad kb. feléig így állt az állás:
járkálók által megölt ember: 3
ember által megölt ember: 17
Beszédes adat :D. Nem én számoltam össze, hanem volt egy csemege adat a rajongóknak, valamelyik oldalon olvastam én is. Inkább karakterdráma sorozat, mint horror sorozat, bár vannak benne feszültséggel teli epizódok... A harmadik évad például nagyon erősen indított! A második évad kicsit langyosra sikeredett, de ha darálod (egymás után nézed a részeket) ez annyira nem fog feltűnni, de az utolsó rész ott is nagyon erős volt, tehát az egész második évad vége előtt érezni azt a vihar előtti csend feelinget :D. Az első évad igazi road movie jellegű, igazából a legnagyobb hibája, hogy rövid, 6 részes.
A részeket feliratosan tudod nézni, magyar szinkron nincs hozzá! De nagyon jó minőségű a felirat amit készítettek hozzá, többen is, le a kalappal előttük! Vasárnap vetíttették Amerikában a részeket, hétfő este már néztem is!
Itt a trailer-e a sorozatnak, bár van benne egy kicsi spoiler is :D. De nem nagy, ez mind az első részből van összevágva.
Előző:
talán kicsit spoileres az írásod.
Egyébként SPOILER az a 17 ember által megölt ember szerintem kevés, utolsó részbe csak a Governor megölt kb annyit.
SPOILER VÉGE
Amúgy igaz, nagyon nagy a nézettsége, és nem rossz sorozat, de sok más sorozat jobban megérdemelné azt a nézettséget, mint ami a TWD-nek van.
Előző:
Merlin a címe, az már más kérdés, hogy milyen magyar címet adtak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!