Miben rejlik a Csillagok háborúja vonzereje?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 26. 11:27
1/10 anonim válasza:
abban az időben nagyon nagy technikai előre lépést jelentett a speciális efektek ilyen szintű kidolgozottsága, a makettek részletessége, és a rengeteg féle és fajta baromi király űrhajó. mindehhez remek színészi teljesítmény társult, és persze hann solo és chewaka. a sztori is elég jól ki volt dolgozva, annak ellenére, hogy végülis csak annyi, hogy a parasztlegény elmegy és megmenti a gonosz uralkodótól a hercegnőt.
aztán mikor jött a folytatás, és megjelentek a birodalmi lépegetők, akkor már mindenki el volt ájulva, és üvöltöttek a jedi visszatérért.
a három új epizódja ezzel szemben a sikerét köszönheti a régi epizódok sikerének, a mcdonaldsos happy meal menünek, az xbox játékoknak, valamint a reklám marketingnek.
2/10 A kérdező kommentje:
Végső soron akkor alapműnek tekinthető vagy csak egy mese?
2013. ápr. 26. 11:37
3/10 anonim válasza:
Én nem tekintek semmit alapműnek. Azt néz / nem néz mindenki amit akar.
4/10 A kérdező kommentje:
Azért vannak alapművek, például a biblia vagy a Háború és béke. A sci-fi művek közül pedig ezt istenítik legtöbben Magyarországon és talán a világon is.
2013. ápr. 26. 11:50
5/10 anonim válasza:
Végül is tekinthetjük alapműnek mert abban az időben nem láthatott az ember ehhez hasonlót.
6/10 anonim válasza:
És miért is alapművek ezek? Mi történik, ha nem olvasom el a Háború és békét? Valószínűleg semmi.
7/10 A kérdező kommentje:
Ha nem olvasol vagy nem látsz egy alapművet, akkor az hiányozni fog az alapvető műveltségedből. De természetesen nem történik semmi egyéb, tehát nem tragédia.
2013. ápr. 26. 13:04
8/10 anonim válasza:
És ettől többnek érzed magad, hogy művelt vagy? Bocs, nem kötekedni szeretnék, meg offolni a kérdésed (végül is választ már kaptál rá), csak érdekel. Miért jó az valakinek, ha elmondhatja magáról, hogy művelt olyan dolgokban is amik egyébként nem érdekelnék? Megnézed pl. a Csillagok háborúját, csak azért mert valakik szerint alapmű, és utána mi lesz? Fogsz bárkivel is erről beszélgetni? Nyilván ha épp szóba kerül valahol, akkor hozzá tudsz majd szólni a témához, és...? Ez nem a te (vagyis most inkább általánosságban beszélek, nem konkrétan rólad, mert nem tudhatom téged mik érdekelnek) érdeklődési körödhöz tartozó téma, attól még, hogy hozzá tudsz szólni, szóval végeredményben azért jó, ha valaki művelt, mert bárkivel tud bármiről valami felszínes csevejt folytatni...?
9/10 A kérdező kommentje:
Igen, egy kicsit többnek érzem magam, miután elolvastam vagy láttam és hallottam egy alapművet, de ez korántsem jelenti azt, hogy művelt lettem. Egy alapmű hozzájárulhat a jellemem formálásához és tényleg nem huszadrangú dolog az sem, hogy egy beszélgetés során én is hozzá tudok fűzni valamit a tárgyhoz éppen azért, mert ismerem a művet és annak idején időt szakítottam rá. Minden ember más ás másként él meg dolgokat. Én például tökéletesen meg tudom érteni a te álláspontodat is.
2013. ápr. 26. 15:57
10/10 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!