Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Code Geass-ban Lelouch hogy...

A Code Geass-ban Lelouch hogy tud a végén meghalni?

Figyelt kérdés
Átterjedt a Geass mindkét szemére, és elméletileg ettől halhatatlan kellett volna hogy legyen, de miért tudta mégis megölni Suzaku az R2 legvégén?

2013. ápr. 7. 17:53
 1/9 anonim ***** válasza:

A geass-tól nem lesznek halhatatlanok a használóik. Idővel eluralkodik rajtuk és nem tudják kordában tartani, vagy visszaszorítani és folyamatosan aktív marad. Csak az a személy halhatatlan, aki átadja másoknak a geasst. Ez a történetben CC és VV volt. Ők is geass használók voltak, akik elég erőseknek bizonyultak, hogy végül mégis megöljék az előző "geass gazdát". Azt hiszem ez csak nekik sikerülhetett. A korábbi átadókon valami jel volt, ami ezzel átkerül rájuk (code azt hiszem). Rég láttam a sorozatot. VV code-ját, meg talán CC-jét is Charles vette el amikor meg akarták semmisíteni az "álarcait" az embereknek. Amikor feloldódott, akkor megsemmisült ez is. CC code-jára pontosan nem emlékszek, de ekkor vesztette el a felnőttkori emlékeit és tért vissza a gyerekkori rabszolga énje.

Lelouch tehát nem volt halhatatlan, így minden mehetett a tervei szerint. Giga-girnyóvá alakította magát a többiek szemében, minden szemétséget magára vállalt, elpusztította, vagy átalakította a rendet úgy, hogy ne legyen olyan aki átveszi a diktatórikus rendet a halála után, aztán "Zero" megölte. Minden a terv szerint :)

2013. ápr. 8. 10:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem biztos ,hogy meghalt, rengeteg helytálló teória van arról ,hogy életben maradt

[link]

2013. ápr. 8. 20:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Előzőhöz: nincs semmi helytálló teória, csak fan ábrándok. Luluuu meghalt és nincs semmi kérdéses rész. Nem nyúlta le senki code-já és nem trükközgetett élete nagy művével. CC sem valami konkrét ottlevő személyhez intézte a szavait a legvégén. Ez van. A világ összeomolhat az elvakult fanatikusok körében, de akkor is ez már lezárt téma és történet...
2013. ápr. 9. 13:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Nézd ,én nem vagyok elvakult fanatikus, de az amiket ott leírtak helytálló és szerintem ,ha egy műnek nyitott végkifejletet hagynak akkor joga van az illetőnek a rendelkezésre álló ismeretanyag alapján mérlegelni és eldönteni magában ,hogy neki mi a véleménye a végéről. Én is azt pártolom,hogy meghalt, de azért ne csukott szemmel járjunk a világban.
2013. ápr. 9. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem nyitott a végkifejlet. Pontosan el lett minden tervezve és Lelouch meghalt ahogy akarta is. CC nem közvetlen valakihez beszél. Amúgy meg ha élne, akkor épp hogy "magányossá tette" volna a királyok ereje, mert minden ismerősétől távol és rejtőzködve kellene élnie. CC nem a "kocsira" kacsint hátra, amikor "naugyeLulush"-t mond, hanem feltekint az égre.

Az apja code-ját nem nyúlta le. Charles szimplán feloldódott testestül, code-ostul-mindenestül (miközben fél kézzel Lelouch torkát igyekezett alaposan megmasszírozni. Csak közben már a keze is elkezdett elpárologni).

Nunalynak meg ez volt a különleges képessége, ami valamennyire fejlődött idővel. Akit megérintett, annak tisztában lett az érzéseivel, azzal hazudik-e és a gondolatai egy részével is.

Persze reménykedni lehet (hátha eleget fizetnek az alkotóknak, hogy ezt is elcsesszék), de tuti, hogy Lulut nem hagyták volna ki a harmadik évadból ha nem tekintenék azt a szálat lezártnak.

2013. ápr. 9. 23:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem csak úgy van értelme, hogy a végén meghal... A végére már egy g**i lett akit már nem érdekeltek mások, de elérte a célját és meghalt pont. Ez így drámai ez így szép... Az meg, hogy életben maradt pfffff......
2013. máj. 15. 21:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Csak pár pontosítás:

Nunnally-nak nincs semmilyen "hó de különleges képessége", egyszerűen azzal, hogy megfogja vki kezét a pulzusát érezve képes következtetni -ki hazudik, ki nem. Ha egy pszichopata kezét fogná meg aki ezt befolyásolni tudja (lásd: képes átverni az igazságvizsgálót) azzal semmire sem menne.

Utolsónak: Ha ezt gondolod kérlek nézd meg újra az évadokat de alaposabban. Gondolj mögé és ne csak azt nézd ami előtted van. Thx.

Lulu megakart halni? A francokat, ő tipikusan nem az a mártír karakter mint ahogy beállították a végére, a nagy sakk játékos majd feladja az egészet úgy, hogy kb. mindenkit kenterbe vert stratégiailag. Ugyan kérlek, ha eléred a célod de meghalsz mondhatod azt, hogy győztél? Most egy másik példát mondok ehhez: Ha megmentheted a szerelmed a életed árán megmentenéd vagy hagynád meghalni? Nyilván a válasz az, hogy feláldoznád magad ha tényleg szereted. Tiszta sor. Csakhogy Lulu nem ilyen karakter, ő megtalálná a módját, hogy ő is életben maradjon, a szerelme is és ne kelljen mártír módjára meghalnia és ott hagynia a szerelmét az élők között egyedül. Pont.

Ennek a végkifejletnek pont ilyennek kellett lennie. Lulu "feláldozva" magát Suzakut (a legjobb barátját) és Nunnallyt (a hőn szeretett húgát) hozta ki megmentőknek, békét teremtett, stb. Ő meg mivel hú de nagy gonosz volt meghalt, "megbűnhődve" a tetteit (nem mintha a háborúban nem halnának meg az emberek, de direkt úgy hozta ki a végére, hogy a világ őt gondolja minden rossz forrásának, az ördögnek, a gonosznak akit legyőz a hős-ZERO-akit ő teremtett, ő hozta létre a kultuszát és baromira nem akarta lelepleznie saját magát ha megnyerte volna is a háborút).

Innentől kezdve lehet azt mondani, hogy meghalt, ezt láttam, ez is van, a code geass NEM OLYAN anime ami elgondolkodtat, aminek mögöttes tartalma is van. Nem. Ez egy olyan anime ami mutat valamit és akkor az biztos úgy is van.... hahj....

Visszatérve, igen meghalt... de nem halt meg... véletlenül a ovában felbukkan egy olyan szereplő aki pont úgy néz ki mint ő csak hosszabb a haja mert már eltelt azért egy kis idő és véletlen pont a geass-es szeme van letakarva. Hagyjuk is. Nem láttam az ovát, csak képeket meg hallomásból tudok róla valamicskét. C.C is felbukkan, mondjuk lehet megnézem emiatt (kedvenc karakter).

Ősszintén szólva: Abból kicsit elegem van, hogy mindenki megmondja, hogy Nem halt meg, mert csak így lenne jó befejezés kül. elrontják. Meghalt, mert csak így lenne jó kül. elrontják.

Oké, oké, ti is okos emberek vagytok. Gyerekek, ezek egyéni szoc. problémák, hogy te halottnak vagy élőnek akarod-e látni, belebeszélni meg bármit lehet. Az, hogy szerinted így lenne jó vége vagy úgy szintén egyéni dolog. Há' kit érdekel? A rajongók egyik fele ezt mondja, a másik azt. Na akkor kinek van igaza? A kis animés gyereknek aki látott (Talán) 50-100 animétvagy annak kinek van háttérismerete már onnan kezdi animésnek hívni magát, hogy 1500-2000anime (és még tizenéves) -a szociális dolgokról ne beszéljünk-.

Tehát, lehet ezt mondani, lehet azt mondani. De a Code Geass vége jó lett, ütős, sok mindent lehet rá mondani, Lulu talán él - talán nem, kitudja... az egyetlen dolog amiben egyetértek veletek, hogy az író képben van és örülhet annak, hogy az anime vége után még évekkel is erről beszélnek a rajongók és még mindig érdekli az embereket.

Ha valakit annyira érdekel, vagy valaki annyira bizonyítani! is akarja az igazát (nem ezt vagy azt mondani, hogy dehát ez volt benne! Nem, mert lehet, hogy igazából ez!) az vegyen egy repülőjegyet, go Japán és remélje, hogy eltudja csípni az írót (ha él még, nem tudom) és kérdezze meg.

De már előre megmondom, hogy valószínűleg nem az lesz a válasza, hogy Igen vagy Nem, hanem, hogy a "képzeletedre bízom".

Na köszöntem.

2016. szept. 13. 22:21
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

Perfect

2016. szept. 13. 22:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Pontosan azért amit a cikkben le is írt, nem adtak konkrét magyarázatot a geass és code után, tehát konkrétan bármi lehet, lehet code-ja lett (ha jól emlékszem, ha nem így van mondjátok régen láttam. Lulu elveszti a szeme irányítását, ezért kényszeríti akarata ellenére a tesókáját, hogy lemészárolja az embereket. Stim, ezért hordja a maszkot, ezért csak c.c. előtt van szabadon a szeme -rá nem hat ugye-, de mintha nekem úgy rémlene, hogy az utolsó slide-ban nem volt rajta maszk se semmi > lehet, hogy olyat használt ami megakadályozta a szeme erejét, kontaktlencse vagy valami < de ha nem az bizonyíthatja a code-ja létezését.

Akár a geass-e tovább fejlődött azzal amit az apjáékkal művelt, lehet kapott vmi újat, lehet ez lehet az.

Nincs megmagyarázva így lényegében ezt senki nem hozhatja példának, hogy nincs code-ja, van code-ja. Mert honnan tudnák?

És még ezernyi szál amivel meglehet magyarázni a halálát, az életben maradását.

Mivel Nekem C.C mellett ő a kedvencem így én azon vagyok, hogy él. De ez egyéni vélemény. Nem fogok érte ölni

2016. szept. 13. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!