Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nézitek AZ 1960-90-es évek...

Nézitek AZ 1960-90-es évek klasszikus filmjeit?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi a véleményetek róluk?

2013. márc. 28. 06:35
 1/6 anonim válasza:
100%
Mondjál példát...nálam a klasszikus jelenti a 30-as 40-es évekbeli filmeket...de persze, elhiszem, hogy pl. egy Keresztapa 1. és 2. része szintén klasszikusnak nevezhető
2013. márc. 28. 14:09
 2/6 ChrisM ***** válasza:
Amerikai film, magyar film, európai film, mire gondolsz? Nem mindegy.
2013. márc. 28. 21:19
 3/6 anonim válasza:
Hát inkább amerikaira
2013. márc. 29. 00:44
 4/6 ChrisM ***** válasza:
Én a kérdezőt kérdeztem :)
2013. márc. 29. 15:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyaránt európai, és amerikai filmekre gondoltam.
2013. márc. 29. 15:12
 6/6 ChrisM ***** válasza:
100%

Ami az amerikai filmet illeti, én jobban szeretem a régebbi filmeket, amikor még a technika eszköz volt, nem cél. Ma is készülnek nagyon jó amerikai filmek, de mellé valami irdatlan mennyiségű szemét (Avatartól a Transformers 3-on át a 2012-ig), amivel nem is lenne baj, mert régen is voltak D kategóriás filmek, csak azokat a helyükön kezelték. Viszont amikor egyetlen szempont motiválja a filmet, névleg hogy a játékidő minél nagyobb részében legyen valami teljesen öncélú digitális effektus, ami meg közben történik, teljesen mindegy, az szerintem baj.

Ami az európai filmet illeti, a klasszikus újhullámos filmekért (ötvenes-hetvenes évek) nem vagyok maradéktalanul odáig, vannak köztük, amit szeretek és vannak, amiket nem (pl. Almodóvart nagyon, Antonionit, Fellinit kevésbé). Európában a kilencvenes-kétezres években volt egy izgalmas fordulat, amikor elkezdték alkalmazni a hollywoodi iskolát a forgatókönyvírásban, de a formanyelven, a szerzőiségen nem változtattak, na az nekem nagyon tetszik. Pl. a francia neo-neo-noirok (kezdve a Bíbor folyókkal) vagy a német szociodrámák (A hullám, A mások élete). Illetve az a fajta angol tirpákfilm is egész szórakoztató, amit Guy Ritchie honosított meg, bár én arra nem mindig vagyok vevő.

2013. márc. 29. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!