Nézitek AZ 1960-90-es évek klasszikus filmjeit?
Ami az amerikai filmet illeti, én jobban szeretem a régebbi filmeket, amikor még a technika eszköz volt, nem cél. Ma is készülnek nagyon jó amerikai filmek, de mellé valami irdatlan mennyiségű szemét (Avatartól a Transformers 3-on át a 2012-ig), amivel nem is lenne baj, mert régen is voltak D kategóriás filmek, csak azokat a helyükön kezelték. Viszont amikor egyetlen szempont motiválja a filmet, névleg hogy a játékidő minél nagyobb részében legyen valami teljesen öncélú digitális effektus, ami meg közben történik, teljesen mindegy, az szerintem baj.
Ami az európai filmet illeti, a klasszikus újhullámos filmekért (ötvenes-hetvenes évek) nem vagyok maradéktalanul odáig, vannak köztük, amit szeretek és vannak, amiket nem (pl. Almodóvart nagyon, Antonionit, Fellinit kevésbé). Európában a kilencvenes-kétezres években volt egy izgalmas fordulat, amikor elkezdték alkalmazni a hollywoodi iskolát a forgatókönyvírásban, de a formanyelven, a szerzőiségen nem változtattak, na az nekem nagyon tetszik. Pl. a francia neo-neo-noirok (kezdve a Bíbor folyókkal) vagy a német szociodrámák (A hullám, A mások élete). Illetve az a fajta angol tirpákfilm is egész szórakoztató, amit Guy Ritchie honosított meg, bár én arra nem mindig vagyok vevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!