Mi a véleményetek az El Barco (A bárka) című sorozat végéről?
Válaszolnátok néhány kérdésemra ha tudjátok?:) Láttam az egész sorozatot de nem nagyon értettem meg belőle dolgokat...
Mi volt a piros mappában?
Estela apja ennek az egész projektnek a vezetője vagy az idős úr? miért kell neki annyira a mappa?
ha a kiválasztottakat nem lehet megölni, az orosz hajósokkal mi történt?
Ulises, és a többi hotelben lévő személy hova tűnt avval a z ugyanolyan hajóval, és hogyan szállt ki a repülőgéppel?
Mi a részecskegyorsító? mit aakrtak vele elérni, ha nem lett volna ez a katasztrófa?
Ulises az utolsó részben a vízben lebeg (a 3 golyó miatt), de közben utána ainoha-val mesélek hogy mi történt 3 évvel később, és a sziklán ül, miközben ainoha az 'esküvőjükön van'. Akkor most meghalt vagy sem?
Majd ha jut még eszembe kérdezek:)
Előre is nagyon köszönöm a sorozat megértését, innen sok kérdésemre már megkaptam a választ:)
1. A részecskegyorsító által kisugárzott anyag miatt nem tiszta a tüdejük, és meghalnának, ha nem lenne az a maszk, amit 10 óránként kell viselni. Nos a mappában az volt, hogy hogyan lehet ezt, és ezzel együtt minden betegséget gyógyítani.
2. Az "öreg úr" ennek az egésznek a vezetője, de igazából úgy tűnhet, mintha Alexander lenne az. Azért kell nekik, mert az alapján meggyógyulhatnak (1-ben kifejtve).
3. Az orosz hajó utasait megölték, mivel nem voltak hajlandóak átadni valamit, és ezért mondhatni, hogy kizárták őket az Alexandria projectből
4. Ulises mivel kiválasztott, ezért nem ölték meg, de a többi utasról sajnos nincs több információ (Bár szerintem amit Ulises mondott, hogy nem csak annyian vannak a szigeten, hanem vannak még többen is, akkor őket is beleértette, mert szerintem volt ott egy város). Ulises nem szállt ki a repülőgépből, hanem gondolom kiugrott azzal az ejtőernyővel. A részecskegyorsítón alapult a történet, mivel 2 lehetséges kimenetele volt: 1 vagy minden betegséget lehet gyógyítani, 2 elpusztul az egész világ, továbbá az 1940-es években a németek ezzel akartak elpusztítani (történet szerint). Ebből ítélve ez egy olyan eszköz volt, amely radioaktív anyagot bocsájt ki, de orvosi célokra is használható.
5. Ulises, mint minden történet főhőse, nem hal meg, mert akkor kivel házasodna össze Ainhoa. Viszont az esküvőre nem ér oda, mert megint kezdődik az egész előröl, csak most szerintem meghalnak, mert nincsenek hajón. Szóval Ulises még azt is túléli, mert "halhatatlan".
Lehet kicsit későn írok bele, de én most néztem végig másodszorra a sorozatot.
1.A harmadik évadban van egy jelenet, amikor Palomares és Gamboa megtalálja a névre szóló vér ,,készítményeket,, akkor Palomares mond valami érdekeset. Mivan akkor ha azért fontosak, mert az egész hajó egy szervbank, de nem is egymásnak, hanem Alexander pártfogoltjai részére. Ezért volt annyira fontos az utasok genetikai állománya. Továbbá az is elhangzik, hogy a Sarkcsillag az egyetlen fontos hajója a projektnek (Alexander számára). Ezért tűntetik el gond nélkül az orosz hajót, ahol lázadás volt.
2. Ventura szerepe számomra se teljesen tiszta azon kívül, hogy kisfiú korában ott volt az Alexandria projekt megtervezésekor, tehát ebből adódik, hogy nem is Roberto Schneideré az alap ötlet.
3.Ami megint csak érdekes, hogy mire volt ez a nagy kincsvadászat a hajón az eredeti Alexandria projekt után, ha éppen abban vannak. Hiszen az az 1940-es években volt. A papírok mind elvoltak dugva a hajón, a tervezői meghaltak, ahogy a régi szalagon látták lelőtték őket és a Liverpooli férfi is meghalt a kapitánnyal együtt. Ventura pedig 12 évesen nem érthette mi folyik körülötte.
4. A vér ,,készítmények,, között Ulises nevére is volt zacskó, de ezen Palomares nem is csodálkozott, pedig ő úgy tudja Ulises potyautas. Egyedül Ainoah furcsálja, hogy talál róla korábbi orvosi jelentéseket, de be is vallja neki Ulises, miután megkapja Ainoah a fotót a fiúról és Dulce-ról, hogy tervezve volt ittléte.
5. Az utolsó részben a főszereplő Ulises ismételten előkerül (valószínűleg ugye azért tűnedezett el, mert a színésznek sok dolga volt, a vége felé eléggé gyakran). Mint kiderül egy repülőből ugrott ki, mert valakik segítettek neki, itt viszont van néhány probléma. A szállodóból az embereket erőszakkal vitték el a francia hajó utasai, akik valójában Alexander zsoldosai voltak. Ulises, hogy a fenébe tudott tőlük megszökni? Az oké, hogy egyedül még sikeresen megoldaná, de az ekmúlt 3 évad alapján megismertük a jellemét, úgyhogy nem hagyná ott a többi túszt (szálloda lakót). És erősen kétlem, hogy 200 ember gond nélkül megszökik vagy elengedik őket úgy, hogy véletlenül élték túl és ez gondot okozott Alexandernek.
6. Minek kell a piros dosszié? A nagy zsoldos csapatnak 10 órán át kell a maszkot naponta viselni, hogy ne halljanak meg, de ők nem a francia hajó utasai volta? (lehet félre értettem) Viszont Marimar elvileg velük volt és ő nem viselte a maszkot.
7. Max és Ainoah között elkezd alakulni valami. Mindenkinek az jön le, hogy Ulises eltűnt semmit se hallani róla, valószínúleg a színésznek is kérdéses volt, hogy szerepel e még a sorozatban, ezért elkezdtek egy másik happy endet alakítani. Csakhogy az utolsó pillanatban berobban a színész, ejtőernyőn érkezik, hozzá se szól nagyon Ainoah-hoz, végig Maxet inzultálja, majd a legvégén egy romantikus rádió üzenet és a lelövik, de mint kiderül él. Bár egy kb máj, vakbél és majdhogynem szív lövésbe nem hal bele az ember egyből, még ideje van ringatózni is a vizen úgy, hogy a többiek a házban vannak több órányira (Julian állítása szerint eleggé messze van). Félre értés ne essék imádom benne Ulisest, jobb színészt nem is találhattak volna a szerepére.
Véleményem szerint ez egy fantasztikus sorozat tökéletesen indul, izgalmas, azt érzi végig az ember, hogy muszáj néznie még egy részt, hihetetlenül élvezhető a 3. évad 13. (vagy 14.) részéig. Utána iszonyatosan össze van csapva, sok kérdést nyitva hagy, hirtelen ér véget.
(elnézést, ha valamit félre értettem, vahy rosszul írta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!