Ki a legunszimpatikusabb, illetve legszimpibb szerepelő nektek az éjjel nappal Budapest című sorozatban?
Szánalmasok és röhejesek - rossz értelemben. Érdektelen emberek gyülekezete, lehetetlen pozitívan beszélni bármiről is a műsorral kapcsolatban.
Egyébként "unszimpatikusabb" szó nem létezik. Ez egy köznyelvi tévedés, amiről jobb minél előbb leszokni. A szó, amit kerestés, az "antipatikus".
" Ez egy köznyelvi tévedés,"
A köznyelv nem képes arra, hogy tévedjen, mivel a köznyelv határozza meg a szavak jelentését.
Én úgy látom, hogy nem nézem. Sokkal boldogabb ettől az életem.
"Ki akarnak fejezni valamit egy olyan szóval, ami helytelen"
Erre tényleg nem tudok mással reagálni, mint az Univerzális Ellenérvvel:
"Mondod te."
Amúgy pedig a németekkel vitatkozz, akiktől átvettük, meg a Guglival amely szerint elterjedtebb, mint az antipatikus. Amúgy sem értem, hogyan gazdagítja a nyelvet, ha szavakat tiltólistára teszünk. De nyilván te sem hallottál még a kognitív disszonanciáról.
A felhozott példa azért is irreleváns, mert ha valaki Magyarországot holnaptól Szemétországnak nevezné, abban nem lenne semmi nyelvtani vita. Tisztán érzelmi.
Az unszimpatikus/antipatikus vita egy médium/média/médiák jellegű vita, amely egy latin eredetű szó eredeti latin jelentéséből és nyelvtanából vezeti le, hogy itt és most magyarul hogyan kellene használni. Pontosan úgy, ahogy nekünk tetszik, és ahogy mások megértik. Pont.
a legszimpibb: rita, regina, marci
nem szimpi: anikó, kristóf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!