Zero-t vagy Kaname-t szeretitek jobban? (Vampire Knight)
Lehet, hogy már nem számít a válaszom, de megírom azért 😊
Zero elveszítette a szüleit, a testvére elárulta, és ő is szörnnyé vált. Ezek után nem sokkal egy olyan akadémiára kell járnia, ahol ezek a szörnyek élnek. Folyamatosan küzdd a vérszomjjal, egyedül léttel, önütáttal és lenézéssel az esti tagozatosok részéről. Majd megharapja a szerelmét, még jobban gyűlöli magát. Ennek ellenére a lány a szövetségese lesz, így kezdődik a legfájdalmasabb része az életének, mert már lesz miért élnie. Kiderül, hogy mennyire keveset számít annak a társadalomnak, amelynek részese sem akart lenni, hogy szerelmi vetélytársa bábként rángatja és nem tehet semmit. Ráadásul ezen személy vérét is kell fogadnia, hogy megvédhe szerelmét, ennél nincs nagyobb szégyen. Végül a szerelme el is hagyja.
De Kanaménak is sok fájdalmat kellett elviselnie. Ezt a részét azért nem tudják sokan, mert a magában van benne. Én sem olvastam, de tudok egy két dolgot, és azért el tudom képzelni.
Spoiler
Kanamét az első tisztavérű közt volt, akik emberi szülöktöl jöttek létre. Tehát látta a szüleit meghalni, de az is lehet, hogy a szülei rájöttek, hogy nem ember, démonnak kiáltották ki és magányosan élt egy faluban. A falusiak megint csak rájöttek, hogy valami nem stimmel, már csak az alapján is, hogy nem öregszik. Megint elüldözték. Ekkor egy nő talált rá, egy tisztavérű, aki pacifista volt, szerette az embereket. Kanamét beleszeretett a nőbe, de én nem gondolom, hogy a nő is szerelmes lett volna belé, inkább valami tanítvány és eszmetárs volt neki. Látták a háborúkat, amiket a tisztavérű el vívtak a hatalomért. Kanamét egyre bizalmatlanság, számïtóbb lett. Sakk játékos. Ez szörnyű, de másképp nem élte volna túl. A nő elment, feláldozta magát az emberek védelmében. Kaname az idők során mindenkit elvesztett és azzal a bűntudat tál élt, hogy minden rosszat ő teremtett. Ezután lezárta/ták, ezt nem tudom, de a lényeg, hogy mély álomba merült. Rido feléleszti, de gyenge, ezért gyerekként, az igazi Kaname bőrében kell élnie. Újra megszerettem embereket, de őket újra elveszíti. Már csak Yuuki marad neki és őt mindenképpen megvédi. Mégis, mikor a lánynak még egy szerelme lesz, nem bántja a vetélytársat, a lány boldogságáért. És igen, mindenkit felhasznál, de nekik is jót akar, őket is védi. Mondjuk nekem ez akkor sem tetszik, de szerintem ő már egy kicsit megőrült a sok fájdalomtól, úgyhogy nem tudom hibáztatni. Még amúgy is, gondoljatok bele. A tisztavérűeknek óriási hatalma van, amivel visszaélnek nem, és szerintem ezt sokan még közülünk is megtennék, valamilyen formában. Én például szívesen kitörölnék néhány emléket, néhány veszekedést a szeretteim fejéből, és ez is visszaélés. Ennél persze sokkal rosszabbak is vannak. Kaname ehhez képest egy szent. Ráadásul mindenki a vérét akarja. Ne higgyétek hogy csak Adatok áhítozott arra nyers erőre,ami benne csorgadozott! Biztos, hogy egy csomóan ki akarták használni! De még akik nem,akik szerették, azok is féltem tőle. Legvégül mégis megbánja a dolgokat, öngyilkos lesz a békéért.
Spoiler vége
Szóval neki is fájdalmas múltja van, tele árulással, és magánnyal.
Én mondjuk Zeroval lennék inkább. Nem tetszene, ha Kaname irányítani akarni, mint Yuukit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!