Miért szarozzák le sokan a Star Wars új trilógiáját?
Azért, mert erőltetett, a főhősöket nem lehet komolyan venni. A probléma pedig sokaknál pont az, hogy a fantasy elemeket próbálják sci-fisíteni, pl a jedi erőt stb. Engem ez nem zavar, de már hallottam.
Ettől függetlenül a karatkerekkel van a gond, ahogy írtam. Hiteltelenek, logikátlanok.
És mindenki "kedvenc" szereplőjét...Jar Jar Binkset inkább nem is véleményezem.
Nekem az eredeti trilógia az első három rész, és nem érdekel Lucas, hogyan számozza.
Szerintem ha megnézed a kettőt, az csak feltűnik, hogy különböznek képi világban, stílusban, karakterekben, humorban. Mindenben.
Ha azt hallod Obi van Kenobi ki ugrik be? Egy kedves, bölcs öreg fickó, vagy egy sótlan fiatal, aki harcolt egy jót Bobba Fett apukájával, oszt annyi.
Van egyetlen Han Solo kaliberű szereplő az előzményfilmekben? Vagy legalább egy Csubakka?
Átesik bármelyik szereplő is olyan drasztikus jellemváltozáson két film között, mint Anakin teszi a Baljós árnyak és a Klónok támadása között? Nem a harmadik részben lett belőle Darth Vader, hanem akkor amikor nem is láttuk.
Napestig lehetne sorolni, de temérdek kritika született a filmekről, ahol már megtették.
Szerintem nagyon jó lett,de én eleve nem is hasonlítgatom össze.Érdekes lett az "újabb" trilógia is,annyira nem rossz.
Engem csak az az zavar,hogy már annyi videojáték,meg különféle szar rajzfilmsorozat készült belőle,hogy az már követhetetlen egyszerűen.
Nem a Jedi erővel van problémája a válaszolónak, hanem a móddal, ahogy a két trilógia kezeli.
Mindenképpen téved az első válaszoló, ugyanis pontosan az előzménytrilógia az, amelyik igyekezett egy kicsit sci-fi irányba elvinni az eredendően fantasy Csillagok háborúját.
A Csillagok háborúja ugyanis egy mese, egy örök történet a jó és gonosz harcáról, amit megpróbáltak egy kicsit árnyalni az előzményekben.
Ez a váltás talán nem is lenne baj, ha jól csinálják.
Az eredeti trilógia egyik klasszikusan fantasy eleme volt az Erő. Mindig fontos jelenet volt, amikor egy Jedi vagy Sith használta az erőt, vagy akárcsak beszélt róla. Az Erő nem kézzelfogható volt, hanem egy misztikus valami, ami átjárja az univerzumot, összeköt sorsokat, és akik érzik, azok hatalmas tettekre képesek általa. Két fontos jelenetben is megjelent az Erővel szembeni kétely. (Lehet kötekedni, hogy ez mennyire reális egy demonstrálható dologgal szemben.) De mindkétszer remek jelenet lett belőle, ahol azt is meglátjuk az Erő különböző oldalai hogyan reagálnak a kételyre. Darth Vader elkezdi fojtogatni a kötekedő tisztet, Obi van Kenobi csak mosolyog egyet Han Solo földhözragadtabb hozzáállásán. Amikor Yoda tanítja Luke-ot, ott is kiviláglik az Erő spirituális természete.
Aztán jöttek a midikloriánok, és az Erőből egy mutáns X-men powerup lett. Alig esik szó a spirituális dimenzióiról akár az Erőnek, akár a Jedi vallásnak az előzményekben. Amit helyette kapunk az pedig kiábrándító. A midikloriánokkal nem az a baj, hogy egyáltalán Lucas kitalálta. Sokkal inkább az, hogy semmilyen érdemi szerepet nem játszanak, csak bedobják őket. A Jedik pedig nem egy bölcs titkos társaság, hanem egy halom jelentős katonai és politikai befolyással rendelkező bürokrata. Talán a Templomos lovagok ihlették őket, de az egész, ahogy bemutatják őket, félresikerült, hiteltelen, kérdések tucatjait felvető. Róluk beszélt az idős Obi van Kenobi, mint a béke védelmezőiról?
Általában is megvan ez az ellentét.
A régi trilógia egy klasszikus "népmese", ahol a "szegény ember legkisebb fia" világgá megy, találkozik a bölcs öreg varázslóval, kiszabadítja a hercegnőt a sárkány barlangjából, és végül szembeszáll a gonosz Sötét Lovaggal. Aki az apja. Itt jelenik meg a főhős valódi útjának belső mivolta. Lucas egy ilyen történetet akart elmesélni, és ez igen jó arányérzékkel sikerült is.
Az előzményeket viszont sci-fi irányba vitte el. Telerakta zavaros politikával, amiből a végén annyi lett, hogy minden szálat Palpatine rángat, miközben mindenki más bambán halad a végzete felé. És kapunk egy másik fejlődésregényt, Anakinét, aki egy naiv, idealista kisfiúból, egy frusztrált, öntelt kamasz lesz, de sosem tudjuk meg miért.
Mert mi a fa... luke-nak mennyit kellett tanulnia hogy szembe szállhasson Vader-el?! Persze a csajjal meg ott van az *erő* ami segítségével legyőzi a szitnagyurat?
manapság már nem kell tanulni? A birodalmi rohamosztagosoknak meg a páncéljuk sz..sem nem használ és ráadásul csak az elit roham osztagosok tudnak célozni wtf, és még dezertálnak...is.Az meg mi hogy egy átprogramozott birodalmi droid elbánik mindenkivel? Akkor mért nem ebből áll csak ebből áll a birodalmi flotta?? A viccek fárasztóak, és ez mi 2 megbukott a halál csillag akkor 3-szorra majd jobb lesz? Amúgy jó a látvány jók a zenék,hangefektek.
utószó: Amúgy a *nagy* birodalom mért folppy lemezeket használ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!