Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ajánlanátok beteg horror...

Ajánlanátok beteg horror alapműveket?

Figyelt kérdés

Azt a feladatot vállaltam be művészetek órára, hogy írok egy elemzést arról, miért lehet művészi a brutalitás. (Inkább ez, mint mondjuk a matyóhímzés.) Eléggé értek a témához, de szeretnék egy mindent átfogó, műfajokat, illetve azokon belül kult klasszikusokat kielemző irományt összehozni földrészekre lebontva. A fő téma a filmek, de nem feltétlen maradok meg ennél, jöhetnek ugyanúgy könyvek, videojátékok, képregények, vagy bármi, amiben a brutalitáson van a hangsúly. Nem baj, ha értelme nem sok van, de ha találok valami értékes művet, annak nagyon örülnék! Ha teljesen ismeretlen, az csak előny, minél különlegesebb, annál jobb!

Aki jobban ért a témához, azzal szívesen beszélnék privátban is akár, hogy segítsen hozzáfogni a dologhoz.

2013. febr. 5. 16:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Heló!

Olyanoakt választottam, amik többetk, mint egyszerű, csöögős cuccoknál.

Játék: Silent Hill 1-2-3 - Történet, képi világ, egyedi és fantasztikus, a hangulata pedig epikus.

Film: Antikrisztus - Trier remekműve, brutális és mély.

Taxidermia - Az ember állat és itt meg is mutatják, mennyire.

Képzóművészetben pedig ajánlom Giger képeit, amelyek az Alien filmeket is ihlették.

2013. febr. 5. 16:37
 2/6 anonim ***** válasza:

A Zodiákus

Hetedik

Hús a húsból

Nem vénnek való vidék

nem konkrétan a brutalitásról szólnak de van bennük borzongás.én remélem segítettem

2013. febr. 5. 19:35
 3/6 Petitefamme válasza:

Szia !

Egyertelmuen a Mártirokat javasolnám :)

http://www.youtube.com/watch?v=lNpDiQimK6U

Azonkivul, hogy brutál, napokig mozgatja az agyadat is. A horror mufajaban elgondolkodtato alkotas, ami azert valljuk be, ritka.

Illetve, szinten a kepi vilagaban meglehetosen tocsogos A betolakodo c. film is, ez nagyjabol egy klise-horror, de a latvany azert utosebb benne, mint barmelyik amcsi popcorn-horrorban.

A vegere hagytam -a szamomra legdobbenetesebbet- ami megtortent esemenyen alapul, es ezert tudtam magam nehezen kivonni a hatasa alol: The girl next door. Nem kifejezetten horror, de a brutalitasat a valosag adja. Itt utana olvashatsz az eredeti tortenetnek:

[link]

2013. febr. 5. 20:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad, hogy vizuális vagy lélektani, úgyhogy mondok mindkettőt. Nagyon sok eszembe jutott, úgyhogy írok inkább csoportonként ötöt.

Először kezdeném a kérdés szempontjából a legjobb filmmel, ami szerintem a legjobb példája a művészi brutalitásnak: A betolakodó. Vizuális erőszak, kiváló zene, nyomasztó atmoszféra, izgalmas, képvilága is nagyon el lett találva.

'Van értelme' filmek:

-The Loved Ones

-Mártírok

-Mechanikus narancs

-Battle Royale

-Egy kés filozófiája: vizuális erőszakban veri ezek közül mindet, mert 4 órányi emberkísérlet. A 731-es alakulatról szól. Van értelme, elmeséli, hogy milyen biológiai fegyverekkel próbálkoztak például. Továbbá bemutatja azokat a kegyetlen kísérleteket, amiknek az orvostudomány jelentős fejlődését köszönhetjük.

+1: Akmareul boatda, hogy legyen ázsiai is.

Olyan filmek, amik azért brutálisak, mert megtörténhet / megtörténik:

-Eden lake

-An American crime

-Lilja-4-ever

-Rekviem egy álomért, Trainspotting

-Megan is Missing

Egy érdekes alkotás továbbá a Szerb film is, amit azért említek, mert az már át is lép egy határt.

Művészfilmek:

Ezek közül nekem egyik sem tetszett. Nagyon szeretek filmet nézni, elgondolkodni egy filmen, de ezek egyáltalán nem kötöttek le.

-Begotten

-Tudatalatti erőszak

Több most nem is jut eszembe. Viszont a Szenvedés víziói szerintem nem rossz film, az tetszett, annak ellenére, hogy művészfilm. Kell hozzá hangulat. A Begotten-nél nagyon idegesített, hogy majdnem kifolyt a szemem, a Tudatalatti erőszakban van számos brutális dolog.

Van egy film, a Murder-Set-Pieces. Ez is brutális, nem sok mondanivalóval, viszont többre tartom azoknál a filmeknél, amiket a következő csoportban említek.

Beteg filmek:

-Melancholie der Engel

-Vomit Gore Trilogy: ki ne ismerné...

-Emberi százlábú 2

-Anyu és Apu

-Ál-snuff filmek: Snuff 102, August Underground Trilogy, stb.

Ide rengeteg filmet fel lehet sorolni, ilyeneket nem igazán láttam, viszont google, 'sickest movies ever'.

Tucatfilmek:

-Motel

-Megkínozva

-Viasztestek

-Texasi láncfűrészes

-The Collector

Ide is még lehet sorolni rengeteget. Millió amerikai film van, ami arra a sémára épül, hogy elmennek valahova, ahova nem kéne, aztán meghalnak.

Fűrész filmek is brutálisak. Igaz, nekem csak az első három része tetszett, ott lett volna érdemes befejezni, de ettől eltekintve izgalmas filmek.

A legbetegebb filmek pedig a japánok keze közül jöttek ki. Ezek közül elég ismertek:

-Meghallgatás

-Visitor-Q

-Ichi the Killer

-Öngyilkosok klubja

-Guinea Pig

Most hirtelen ennyi.

2013. febr. 5. 20:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek! Párat már láttam, pl. Takashi Miike életművének nagy részét, de sok új címet is fel tudtam írni. Persze jöhet még, ha bárkinek eszébe jutna valami. Amire még nagyon kíváncsi lennék, az az afrikai horror. Nekem egyetlen innen származó horror sem jut eszembe (mondjuk bármilyen más film is alig). Valaki nem látott esetleg ilyesmit?
2013. febr. 5. 21:04
 6/6 anonim ***** válasza:

most jön ki egy könyv 15.-e felé a címe Bestiális emberek.Egy szakember beszélget el sorozatgyilkosokkal.szerintem ez sokat segítene!

üdv

2013. febr. 5. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!