Az Amerikai szépség elképesztően jó film, igencsak elgondolkodtató . Vélemények?
én szeretem a filmet. elég sok témát érint, attól függ milyen szemszögből közelítjük meg.
nekem azt jelenti, hogy becsüld meg a saját életed, becsüld meg saját magad, élvezd ki az élet minden percét mert nem tudhatod mikor jön el a vég.
kergetjük a pénzt, hogy nagyobb autót vehessünk, a család meg közben széthullik.
a rohanó világban nem figyelünk oda senkire és semmire. nem figyelünk oda az élet apró szépségeire sem(pl ahogy a szatyor táncol a levegőben).
Láttam minimum 20 alkalommal. Szoktam is idézni belőle ezen az oldalon, de szinte senkinek esik le a forrás :)
Érdekes módon sosem gondolkoztam el a mondanivalóján, mint az egyik válaszadó, hanem mindig csak a film feelingje ragad el, ami a szavakon túl lakik.
Valoban nem rossz film, kulonosen Kevin Spacey, Annette Bening es Chris Cooper alakitasa tette szamomra emlekezetesse.
De azert azt nem mondanam, hogy a kedvenceim koze tartozik.
Régen láttam már és tegnap megint megnéztem . Ami nagyon megtetszett az az ,ahogy "felébred" Lester és nem hajlandó tovább úgy élni ,hogy nincs már semmi öröme .
A másik ahogy Angela hazudozik ,hogy hány férfival volt dolga meg ő az érzéki kihívó tinikúrva , erre kiderül, hogy még szűz .
Frank a homofób kemény katona aki valójában maga is vonzódik a férfiakhoz , csak elfojtja és végül nem engedheti,hogy esetleg kiderüljön rólla ezért végez azzal aki tudja ,hogy valójában meleg .
De mindenekelőtt Lester boldogsága , a faszi megtalálta a lelki békét a Nirvánát , már nem izgatta magát semmi ,simán csak jól érezte magát , ontotta a pozit
Amiket felsoroltal, en eppen ezek miatt ereztem kicsit ugy, hogy nagyon a kozhelyesseg hataran tancol a film, viszont tetszett, hogy az amerikai kertvarosi idill mogott megbujo ertekvesztettseget, kozonyt, nihilizmust, a kozeposztalybeli jolet alcaja moge rejtett diszfunkcionalitast (egyeni es csaladi szinten is) hangulataban eleg jol megragadta a film.
Es persze a mar emlitett szineszek kivalo jateka is emlekezetes maradt szamomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!