Igazából nem tudtam milyen kategóriába írjam a kérdést. Mi a véleményetek a Felhőatlasz c. filmről?
A legkülönlegesebb film, amit eddig láttam.
A Felhőatlasz végigköveti és felülvizsgálja több, látszatra egymástól független életek cselekvéseit és következményeit, valamint azt, hogy ezek hogyan befolyásolják egymást az idő folyamán.
Ez a film egyéni megközelítésű az egzisztenciális folyamatokra, az univerzumra és arra a létformára nézve, amelyet mi életnek nevezünk.
A legfontosabb tényező, az értékelésére nézve, talán az, hogy lenyűgöző film annak, akinek van szeme rá. Vannak ugyanis, akik fennakadnak azon, ha egy ilyen terjedelmű és mélységű filmnek akad egy-két logikai hibája. Nyilván minél komplexebb a film, annál nagyobb esély van rá, hogy valamely részletébe hiba csúszik- de nem ez a lényeg. A film mondanivalója és lényege nem az apró részek esetleges hibáitól függ. A film készítői hibázhatnak, de az univerzum nem. Ez a film lényege és ez az az összkép is, amelyet látni kellene ebben az alkotásban.
http://www.youtube.com/watch?v=IdGz1-6ErJM
Hasonló az én véleményem is.
Btw Életrevalók a világ legjobb filmje és a Bakancslista.
Azon gondolkodtam, hogy talán azért játszódik ennyi síkon a film, hogy könynebb legyen átültetni a mindennepjainkba.
Igazából órákat tudnék beszélni szinte minden egyes részletéről. Akkor ezek szerint nem csak én vagyok így vele. Egy mosollyal tudnám csak legjobban kifejezni amit a végére megértettem belőle :)
Persze voltak benne apró hibák, de hogy egyáltalán ilyen ötlet megszülessen valaki fejében.. már az is nagyon durva. :D
Az Avatar egy nagyon nagy mérföldkő volt az életemben, aztán A békés harcos útja, utána azt hittem, hogy a Nevem Khan c. filmet már nem lehet felülmúlni, de abban biztos vagyok, hogy ennél a filmnél "jobbat" nem csinál az emberiség az elkövetkezendő 100 évben. Persze erre a "jó" jelző már igencsak kevés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!