Érdekelne, hogy ti mit gondoltok a manapság divatos animációs filmekről?
A régi rajzfilmeket én is szeretem, de az újak közül is vannak kedvenceim. A Jégkorszakot, Shrek-et szeretem, de az újonnan kijövő animációs filmeket már nem.
Tipikus olyan eset, hogy "hú a jégkorszak sikeres volt, csináljunk egy sor bugyuta értelmetlen története nincs animációs filmet, és így húzzuk le a sokadik bőrt is erről a műfajról".
Attól függ, melyikről van szó. Hagyományos, 2D-ben rajzolt vagy stoptrükkel készült animációs filmek közt is ugyanúgy vannak jók és rosszak, mint az újszerű CGI-sek közt, lehetetlenség egy kalap alá venni az összeset pusztán az alapján, hogy milyen technikával készültek.
Habár az általánosan elfogadott vélemény, hogy pl. a Dreamworks munkái többnyire egyszerűek, sablonosak és lustácskák, míg a szakma csúcsának a legtöbben a Pixar stúdiót tartják. De ezen felül szerintem lehetetlen összefoglaló véleményt alkotni az összesről.
Szia! (tudom, régi kérdés, de...)
Másodiknak adok igazat, vannak jók és rosszak, nem lehet mindent egy halmazba dobálni. A Pixar ellenben igencsak gyengécske filmeket hozott az utóbbi időben, míg a Dreamwork - szerintem - munkássága egyik legjobb filmjét hozta össze az Így neveld a sárkányodat!-tal, aminek a második része is szerethető, nézhető, nem egy elcsépelt folytatás, mint pl. a Jégkorszak 2-3-4, meg ezek... Tény, hogy nem jobb, mint az első rész, de egy szinten van vele, ami manapság igencsak dicséretes, és olyan trilógia, aminek várni lehet a harmadik részét.
Nemrég kiadott animációs filmek tekintetében, nálam a Disney zuhant nagyot. Jégvarázs... Oscar-díj... Hős6os... Oscar-díj... He...? 2010-ben még azt mondom, igen, Disney/Pixar: Fel!, és meg is érdemelte, de azóta... Mindegy, hagyjuk, a felhozatal se volt az igazi, az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!