Hitoktató révén középiskolásoknak milyen filmet ajánlatok, milyet nézhetünk? (nem a vallásal kapcsolatosakra gondolok), hanem inkább tanulságosra, elgondolkodtatókra.
Mesterséges értelem - A.I.
Szerintem elég elgondolkodtató az, hogy az ember istent játszik - közvetlen kapcsolatban nincs a vallással, de nagyon sok morális kérdést vet fel.
Heló!
Holt költők társasága, Az elefántember - megrázó, megható film, igaz törtéent alapján, én kötelezővé tenném sok másikkal egyetemen -, Tizenkét dühös ember, A angy karnevál - ez "csak" eredeti nyelven érhető el, viszont nagyon nagy morális tartalma van, a médiát pedig igencsak pellengérre állítja -, Aranypolgár, végezetül pedig a A vád tanúja.
Egyébként én Billy Wilder filmjeiből sokat váalsztanék, ahogy Orson Welles-től is.
Jó szórakozást nektek!
Az őslakó - Egy férfiról szól, aki felmond a munkahelyén és amikor néhány kollégája meglátogatják, hogy marasztalják, akkor azzal áll elő, hogy ő hallhatatlan és több ezer éve a földön él. Ezek után az egész film ezen tétel mérlegelése köré van felépítve. Hihetetlenül érdekes.
A jövő kezdete - Ez egy kisfiúról szól, aki kitalál egy módszert, egy fordított piramisjátékot: három embernek nyújt komoly segítséget, és megígérteti velük, hogy ők is hasonlóképpen járjanak el másokkal nem is sejtve ekkor még, hogy világméretű mozgalmat indít el.
Az utolsó vacsora - Ez egy zseniális játékfilm, ami a következő kérdés köré csoportosul : Vajon bűn lett volna-e gyerekkorában megölni Hitlert, a tudjuk mi lesz belőle?
A pénz boldogít - Ez egy nagyszerű vígjáték, amibe bele van szőve a mondanivaló, amit a cím már megvillant.
Dilisek vacsorája - Mindenidők legjobb vígjátéka és még tanulságos is.
ja és még a Pleasantville... sok bibliai utalás is fellelhető benne, jó beszélgetéseket lehet ezekkel kapcsolatban folytatni...
Szerintem jó kis film...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!