Tudnátok nekem KÍNAI sorozatokat ajánlani?
Állítólag rengeteg kínai történelmi sorozat van... hol?
Keresgéltem a neten, egy csomó koreai sorozatot találtam, de kínait nem.
Nem akadály, ha feliratos, sőt talán még előny is.
Tudtok nekem címeket mondani?
Együttérzek veled,én is szeretnék ilyeneket látni...
Én is épp most kutatok utánuk,ha jutottam valamire,akkor szólok!(Elnézést,hogy hasznosabb válasszal nem tudtam szolgálni)
Azért köszönöm mindenkinek a válaszát.
Hát, Kína elég zárkózott ország így nem csoda, hogy nincs tele a tv meg a net kínai sorozatokkal.
Meg gondolom ahogy mindent, ott a kalózkodást is sokkal súlyosabban büntetik.
Ha végképp nem tud senki sorozatokat, akkor filmeket esetleg? (szintén a történelmi dráma műfajban, a 70es évek beli kungfu, meg Jackie Chan filmek nem vonzanak)
Ha valakit érdekelne, az én kedvenc kínai filmjeim:
Az aranyszirmok átka, Repülő tőrök klánja. Ajánlom őket mindenkinek, főleg az utóbbit :)
Filmeket tudok :)
Történelmi:
Vörös szikla
Confucius(Kong Zi)
Régen játszódó/harcolós:
Tigris és sárkány(wuxia film,eléggé hasonlít a Repülő tőrök klánjára)
Kung-fu/történelmi:
A sárkány árnyéka
Vörös sárkány legendája
Shaolin 36 próbatétele
(Tudom,hogy azt írtad,hogy ezek nem annyira izgatnak,de nem Jackie Chanesek,és történelmi jellegük is van,azért ajánlom őket figyelmedbe).
Ja, kicsit hülyén fogalmaztam meg: a Jackie Chan-es semmit nem tartozó CSAK kungfus hülyeségek nem érdekelnek.
A történelmi és a dráma (meg a kettő keveréke) pont a kedvencem :)
Köszi a címeket!
Végre!Találtam pár kínai történelmi sorozatot:
War and Beauty (subtitled)
The Conqueror's Story - based on the 5-year war after the fall of the Qin dynasty
The Grand Canal
The Battlefield
The Voyage of Emperor Qian Long to Jiang Nan - based on the Emperor Qian Long when he was young (circa 1700's)
The Emperor of Han Dynasty - about the Emperor Liu Che
Itt: [link]
Illetve egy filmet is:A császár és a gyilkos
Viszont ha nem lenne nagy kérés,Te mondanál nekem pár koreait?Én nemigen vagyok otthon a dorámák/sorozatok világában.
Én se, csak párat találtam:
-A palota ékköve
-A korona hercege
-A királyi ház titkai (Dong Yi az eredeti címe, nekem ez tetszik a legjobban. Még csak az első részét láttam, van benne pár nagyon idegesítő dolog, de érdekes krimiféleség is van benne.)
Azt hiszem a sorozatbarat oldalon megtalálható mind, szinkronosan.
És köszi a kielégítő választ :D
*Kis javítás
Amúgy, magyar nyelven egyáltalán nem érhető el egy kínai sorozat se?
Volt valaha magyar adón kínai sorozat, vagy legalább tervbe van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!