Én inkább könyvet ajánlanék: Stephen King: Borzalmak városa
Hatalmas könyv, olyan hatást váltott ki belőlem, mintha filmet néznék. Félelmetes, izgalmas...Csak ajánlani tudom! Van belőle film is, de az engem nem győzött meg, szóval mindenképpen olvasd el a könyvet :)
Dracula (1992)
Nosferatu, az éjszaka fantomja (1979)
Ez a 2 legjobb film, vámpír műfajban. A többi elég gagyi, modern kori változat.
Underworld filmek(eddig négy része van, a második elég gyenge kis sztori, de a többi jó), ez egy horrorsorozat a vámpírok és vérfarkasok háborújáról. A legújabb, negyedik részben már az emberiség is belebonyolódik a harcba. Elég kemény filmek, csak 18 fölött.
Interjú a vámpírral: Eszméletlenül jó film, egy vámpír meséli el az életét. Elgondolkodtató is, de vannak benne véres részek.
A kárhozottak királynője: Az Interjú folytatása, de nem ugyanaz a szereplő, külön is érthető. Egy vámpírról szól, akiből rocksztár lesz, és a zenéjével felébreszti minden vámpírok ősanyját, aki eldönti, hogy megváltoztatja a világot, kiirtja az emberiség jó részét.
Alkonyat filmek ha még nem láttad volna :D amennyiben tini vagy és inkább romantikára vágysz.
Penge trilógia. Egy félig ember, félig vámpír vámpírvadászról szól, elég brutális, szintén 18 éven felül.
Drakula halott és élvezi: ez egy vígjáték, morbid humorral.
30 nap éjszaka: egy kisvárosra 30 nap sötét borul, amit a vérszívók kihasználnak. Ez is nagyon véres film.
A vámpír árnyéka: szintén horror, egy rendező a filmjéhez egy igazi vámpírt szerződtet főhősnek, hogy sikeresebb legyen.
Alkonyattól pirkadatig: krimi, western, véres, de ugyanakkor paródia is. 18+
Engedj be!: kizárólag a svéd változat, az amerikai egy kalap tudodmi. Tizenkét éves, morbid, elmebeteg srác és vámpír kislány barátsága, jó sok vérrel. 18+
Sorozatok: Vámpírnaplók, Tru Blood: Inni és élni hagyni, Vampire Knight (ez anime)
És persze Dracula-filmek, sok-sok feldolgozás közül választhatsz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!