Mi a véleményetek az új Harry Potter filmről? (Félvér herceg)
Sokkal jobb film volt, mint könyv. A rendezés igazán profi, az operatőr több eredeti ötletet vonultatott fel, mint az eddigi öt részben együttvéve. A zenék a harmadik rész után itt a legjobbak. A három főszereplő pedig most először mutat fel értékelhető színészi játékot.
Tény, hogy kihagytak sokmindent, de a fontos részekre úgyis ki fognak térni a hetedik részben, a könyvben nem szereplő jelenetek pedig csak a rendező zsenialitását bizonyítják. Dumledore temetése pedig szerintem jó, hogy kimaradt. Így sokkal hirtelenebb, hatásosabb a halála.
Énis pont így vagyok ezzel... bár biztos túl nagyok az elvárásaim, mert én szívem szerint pont úgy hagytam volna a történetet ahogy van, nem változtattam, tettem vettem volna belőle, csak úgy félnapos film lett volna belőle:D de hát a könyv mindíg jobb mint a film...Mondjuk a látványeffektek elismerem jól meg lettek csinálva de pl hogy jött oda az elején :
az a jelenet a pincércsajjal+óriásplakáttal
nem is a susnyásba hoppanált Harry az Odúnál
Nem is volt semmiféle Odúlerombolás,búzatáblábanfutás
Nem is Luna talált rá Harryre a vonaton és kísérte a kastélyba
Nem is csókolózott Harry Ginyvel mikor eldugta a bájitaltankönyvet a szobába
Nem is derült ki a könyvbe csak a legvégén hogy miben mesterkedik Malfoly, madárról almáról szósem volt
Nem is jutottak ki simán D halála után a kastélyból a halálfalók
Egyszóval...ok, jókis film, de alulmúlta a várakozásaimat:(
-Lány 16-
Na jó, az ami nem volt benne de azért tetszett, csak hogy jót is mondjak:D az a D halála utáni pálcafelemelés ami elűzte a Halálfalók jelét az égről:)... de sok fontos dolgot kihagytak akkoris:S
-3. válaszoló, Lány 16-
Elég gyerekes ez a látásmód. Nem attól lesz valami jó adaptáció, hogy szóról szóra követi az eseményeket, hanem hogy átadja az eredeti mű hangulatát, és ez sikerült.
Azt meg meg kell hogy mondjam, Yates, mint rendező, sokkal körültekintőbben és profibban dolgozott, mint Rowling a könyv megírásakor. Az, amiket te itt lerítál, hogy nem úgy történtek, mind sokkal eredetibbé és izgalmasabbá teszik a történetet.
Kiegészítés:
Egyetlen egy negatív változást véltem felfeezni. Ez pedig az, hogy Dumbledore nem bocsátott bénító átkot Harryre a végén, és így úgy tűnik, mitnha Harry csak úgy simán végignézné Dumbledore halálát.
Bár te ezt nem is említetted, és dramaturgiailag elég jól kidolgozták ezt is.
Te komolyan azt mondod, hogy CC egy jó rendező? X(
A legnagyobb változtatása a könyvhöz mérten az volt, hogy a házimanó nem a földre ejtette a tortát, hanem egy vendég fejére... Ráadásul telepakolta a filmet abszolút értelmetlen, funkció nélküli jelenetekkel. Például a második rész elején, amikor Dobby megérinti Harry hátát, és olyan ijesztő próbál lenni az egész. Az ilyen jelenetek közben még én éreztem magamat kínosan.
Ami a legjobban jellemzi hozzá nem értését viszont az, hogy valószínűleg még soha nem hallott a szűrő nevű találmányról. :/
Egyébként nem, a rendezőnek nem az a dolga, hogy a könyv alapján dolgozzon. Hanem az, hogy visszaadja a könyv hangulatát. A rendezés kreatív munka, és kreativitás nélkül nem lehet rendezni. Az csak másolás. Egy olyan középszerű, fantáziátlan rendező, mint Colombus erre tökéletes is volt. Még a főszereplőket is úgy válogatta össze, hogy minél jobban hasonlítsanak a könyvben leírtakhoz, az már a legkevésbé sem érdekelte, hogy nem tudnak játszani, és abszolút nem tudják eltalálni a karakterek lényegét.
Ha valaki ezt így látja jónak, akkor annak nagyon felszínes a gondolkodása.
Még egy apróság: szerintem akkor sírjatok majd a kihagyott részek miatt, ha láttátok a hátralévő két részt is. Akkor esetleg jogos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!