Milyen animéket, esetleg mangákat tudnátok nekem ajánlani?
Clannad? Alapmű, romantikus is és félig-meddig vígjáték, de igen komoly dráma valójában. A Lovely Complexből láttam kb. fél részt, az alapján az sem volt rossz, és másik is azt mondják, hogy kifejezetten jó.
Egész más stílus, de nekem a kedvenc animém a Bakemonogatari/Nisemonogatari. Vígjáték, nagyon kevés akcióval, de annál több céltalan, viszont szórakoztató beszélgetéssel és hülyéskedéssel.
Mangából nekem ezek a kedvenceim:
Oresama teacher - bármilyen műfajt is szeretsz, ezt MUSZÁJ! - én padlót fogtam a röhögéstől (és ezzel nem vagyok egyedül), figyelmeztetés: nyilvános helyen (busz, metró...) inkább ne olvasd, ha nem akarsz beégni a hangos nevetéssel!! [link] - olvasd el a hozzászólásokat!
Kamisama hajimemashita
Hana to akuma
Akuma to dolce
Jungetsu + kareshi
Akuma to love song
Tonari no kaibutsu-kun
Kouko debut
L-DK - iszonyúan sablonos, de nem lehet letenni.
Barajou no kiss
Dengeki Daisy
Gauken ouji
Koko ni iru yo!
Reimei no arcana
Akagami no shirayukihime
Suki-tte Ii na yo
Youko x Boku SS (inu x boku ss)
Watashi ni xx Shinasai!
Kimi ni todoke! → Imádom, az örök kedvencem! :) Ettől jobbat a világon nem találok, pedig régóta keresek.
Kaichou Wa Maid-sama! → Ez is nagyon-nagyon jó, és Usui... :D
Acchi Kocchi → Kicsit fura a rajzolás, és gyerekesnek tűnhet, de nagyon aranyos!
Yamato Nadeshiko Shichi Henge → Furcsa, de isteni jó! :)
Special A → Nem rossz. :)
Inu x Boku SS → Fantasy, de egész jó.
Ouran High School Host Club → Először féltem megnézni, de nem volt olyan rossz. :) A vége kicsit kifejletlen, de a manga hosszabb és azt is elolvashatod!
És most jöjjenek a mangák, amiket sokkal jobban szeretek. :)
Kimi ni todoke → Szerintem a manga szebb és jobb, mint az anime. :) Ráadásul a 2 évad utáni rész is isteni! Még mindig fut, ma jelent meg angolul a legújabb és nagyon édes rész!
Ao Haru Ride → Isteni jó! :) Gyönyörű szép, és nagyon aranyos. Ez is folyik még mindig, jelenleg nem hosszú, de elképzelhető, hogy valami rengeteg-kötetes manga lesz. :)
Last Game → Nagyon új, és még nagyon rövid, de szerintem érdemes olvasni, mert szuper aranyos! :) Ez kivételesen nem a gimnáziumi, hanem az egyetemi éveket követi nyomon.
The Wallflower → Már említettem az animéknél is. :) A manga is nagyon jó, én még jobban szeretem. Az animének nincs rendesen vége, viszont a mangában azóta rengeteg minden történt. De még mindig folyik, ennek sincs vége. :) Amúgy az első benyomásom nekem is az volt, hogy csúnya, de meg lehet szokni és könnyen megszerethető. :)
Hiyokoi → Egész jó. :) De nem a legjobb...
High School Debut → Én csak az első öt kötetet olvastam és ez nem véletlen... :) Nem tetszett annyira, de nem is rossz.
És végül szeretnék ajánlani doramákat is, ha szereted! :) Ha meg nem, azért nézz meg párat, hátha tetszik. :)
Kimi ni todoke (Japán film, nem tudom van-e magyarul) → Nem olyan jó, mint a manga/anime, de szerethető. :)
Extravagant Challenge (Koreai sorozat, jelenleg töltik fel magyar feliratosan, a 7. résznél tart) → Wow, hát ezt muszáj látni! Ez volt az egyetlen, amiben úgy igazán tudott tetszeni a főszereplő pasas :D És egyébként is nagyon jó. Imádnivalóan aranyos és vicces is! Sajnos a befejezés eléggé hogy is mondjam... Viszont lesz második évad! (Tudomásom szerint 2 év múlva...) És ez amúgy a 'Skip Beat' dorama változata.
Playful Kiss (Koreai sorozat, végig van magyarul, ráadásul szétszaggatlanul meg tudod nézni az összes részt az indavideon) → Ez számomra csak olyan "elmegy" volt... Egyébként a 'Itazura na Kiss' dorama változata.
Yamato Nadeshiko Shici Henge (Japán sorozat, az összes rész megtekinthető magyarul az indevideon) → Már említettem a mangáját és az animéjét is, de a dorama is szuperjó! Mármint, először furcsa volt, de végül megszerettem. :) Kicsit erőltetett, de azért aranyos.
Remélem azért segítettem valamit, még ha nem is ugyanolyan a stílusunk. :) 14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!