Tudtok bazi jó mangákat, animéket ajánlani? :DD
Katekyo Hitman Reborn. Az eleje nagyon humorkodós és lassan az egész sztori átmegy shounen fightba. Fiatal fiúkról szól, akik Olaszország leghíresebb/hírhedtebb maffiacsaládjának a 10 generációs tagjai lesznek. Ahogy egyre előrehalad a sztori, egyre többet harcolnak ellenséges családokkal és hasonlókkal.Az anime 200+ részes, de befejezett. A manga 384 fejezetnél tart.
Axis Powers: Hetalia. A karakterek mind egy-egy országot, miniállamot személyesítenek meg és különböző történelmi eseményeket játszanak el. Főszereplők a Tengelyhatalmak és a Szövetséges országok. Sok történelmi utalás és esemény van a Hetaliában, de még ezekkel együtt sem veszti el humoros mivoltát. Mindenki a saját nemzete sztereotípiái szerint viselkedik, ezért a Hetalia főbb országainak fontos közös jellemzője, hogy hülye mind. Mangából 3 kötet jelent meg magyarul, angolul van egy 4. is. Animéből van egy 52 részes + egy 48 részes folytatása, és egy movie. Egy anime rész amúgy 5 perces.
Kyou kara Maou! Van egy fiatal japán fiú, aki ha vízhez ér átrepül egy másik világba, ahol ő a Maoh, a Démonkirály. Sok furcsa szokása van a másik világban, ami főhősünknek gyakran problémákat okoz. A fiúnak nagyon erős az igazságérzete, ezért néha előtör belőle a Justice hozó énje. A sztori főszála, hogy a srác jó király akar lenni, és ezért sok mindent elkövet. Az anime 78 részes.
Chobits. Van egy csóró fiú, aki elmegy Tokióba,hogy jobb élete legyen. Egy este talál egy egyedi percocomot, sajnos nem működik rendesen, csak azt hajtogatja, hogy chi. A fiú elnevezi Chinek, majd kiderül, hogy Chi öntanuló rendszere hibátlan, így elkezdődik persocom tanítása. Hogyan fürödjön, dolgozzon, köszönjön, főzzön. Az anime 26 részes.
Kaleido Star. Van egy lány, Sora, akinek minden vágya, hogy a Kaleido színpad legnagyobb sztárja legyen. Nagyon tehetséges lány és gyorsan tanul, így talán képes megvalósítani az álmát, hogy ő legyen a legjobb. Az anime 51 részes. Régebben adta magyar tévé is.
Kuragehime. Van egy csoport furcsa nő, akik divatos emberek közelében megdermednek és nem tudnak beszélni. A főhősnőnk is köztük éli mindennapjait, neki a furcsa hobbija a medúzák iránti rajongása. E hobbija kapcsán ismerkedik meg egy gyönyörű lánnyal, aki végül nála alszik, a furcsa nők közt, de reggelre kiderül, hogy a lány fiú. És ez a fiú széppé akarja varázsolni a lányt, de ő derekasan küzd ellene. Az anime 11 részes.
Kuroshitsuji. Az ifjú Ciel eladja a lelkét, nos nem az ördögnek, de majdnem, Sebastianak, aki a démoni butlere lesz a fiúnak. A fiú a lelkével fog fizetni a démonnak, ha beteljesíti a bosszúját. Sebastian tökéletes, bár munkaerőszerzésben nem tűnik, olyan jónak, de a neki dolgozók, sok vicces pillanatot eredményeznek. A történet a viktoriánus Angliában játszódik. Az anime 24 részes, és van egy 12 részes folytatása, ami nem lett túl fényes.
Spice and Wolf. Bölcs Farkas Horo, aki egy farkas isten, (bár szerintem inkább néz ki rókának)találkozik egy kereskedővel, akihez hozzácsapódik útitársnak. Megtanulja milyen egy jó kereskedő, milyen a pénzváltás és, hogy lehet minél több hasznot szerezni. Az anime 13+12 részes.
egy csöppet hosszú lett ^^
Ha női főszereplős kell, akkor szerintem az egyik legjobb az Ouran High School Host Club...
A Hetalia és a Kuroshitsuji pedig tényleg nagyon jó, én lány vagyok, és imádtam mindekettőt :) Bár a Hetaliához kell egy kis türelem, vagy fogékonyság a fárasztó viccekre... meg a történelem egyes pillanatait néha elég... sajátosan adja át :D
A Durarara!!, Baccano! és Death Note is nagyon jó még, ezek komolyabbak, a Death Note mondjuk férfi főszereplős, a másik kettőnek pedig sok-sok főszereplője van, közös az alkotójuk, és mindkettőnek elképesztő sztorija van és összetett *-*
A Kyou Kara Maou-t már mondták, és tudom-tudom, nem női főszereplő, de tényleg nagyon jó >_<" és nagyon vicces, számomra főleg egy-egy jó helyre bevágott zene miatt is :D ha nem lenne néhány helyen egy vicces kis dallam már-már komolyan lehetne venni a sztorit, de akkor meg történik valami más teljesen nevetséges :D
Lány játssza a főszerepet még a REC-ben is, az nem annyire vicces, szerintem inkább aranyos történet :)
...és még ott a Hachimitsu to clover is, amiben nagyon sok minden van komolyság és viccek is *.*
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan: vicces-véres -morbid anime. Csak kellő elvetemültséggel bíróknak :)
Rosario to Vampire: vámpíros-vicces-hárem anime paródia szerűség. Elég aranyos ez is
Yondemasu yo, Azazel-san: elég elborult ez is. Nyomozóiroda démoni eszközökkel :)
Full Metal Panic: az első évad akció-vígjáték jellegű igen szerencsés párosítás. A második évad (Fumoffu) inkább vicces, epizódikus kis sorozat. Vígjáték jellegben az egyik legjobb.
Toradora: amolyan iskolai-szerelmes anime szerethető karakterekkel és sok-sok humorral.
persze biztos van még sok (eddig nem említett) de jó anime... Animeaddicts.hu-n nézelődhetsz.
Női főszereplős: Itazura na Kiss. Szerelmi történet. IMÁDOM!
Skip beat! Egy lány a show businnes -ben akar bosszút állni volt barátján.
Lovely Complex. 8x néztem végig, de nem unom. Jó a vége, végig izgi. Szerelmes történet+ humoros:D
Tsuritama (most futó sorozat pár srácról, akik pecáznak)
Honey and Clover (komoly, de a maga nemében vicces is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!