Melyek a legjobb 80-as évekbeli tinivígjátékok?
Éretlenek
(Les sous-doués, 1980) [link]
A házibuli
(La Boum, 1981) [link]
A házibuli folytatódik
(La Boum 2, 1982)
Családi vakáció
(National Lampoon's Vacation, 1983) [link]
Gumiláb
(Footloose, 1984) [link]
Európai vakáció
(European Vacation, 1985) [link]
Karácsonyi vakáció
(National Lampoon's Christmas Vacation, 1989) [link]
Köszi. :)
De mint látom, kiegészítésre szorul a kérdésem. Elsősorban amerikai és angol vígjátékokra gondoltam, és ezenbelül is olyanokra, ahol kifejezetten a tinik vannak középpontban, a suli, a bulizás, meg ilyenek.
Nem tudom, hogy hol érte a fénykorát, de Magyarországon a fentebb felsoroltakat sem mutatták be a 80-években.
Őszintén valljuk be (a rosszindulat legkisebb jele nélkül), hogy ezek az un. tini vigjátékok igencsak harmatgyenge filmipari termékek.
Nem vagyok hive az elmúlt rendszernek, de azt a cenzúrát melyet a film területén alkalmaztak csak helyeselni tudom.
Majdnem minden értéket képviselő filmet bemutattak, ezt a sok jelenlegi (elnézést) amerikai szemetet, mocskot kiszűrték.
Szia! Igenis vannak nagyon jó 80-as tinivígjátékok, és ezt úgy mondom, h még meg sem születtem, amikor ezek készültek:
Néhány példa: The Breakfast Club (Nulladik óra), Ferris Bueller's day off (Meglógtam a Ferrarival), Sixteen candles (16 szál gyertya), Pretty in pink (Álmodj Rózsaszínt), Risky Business (Kockázatos üzlet), Fast times at Ridgemont High (Változó Világ)
Ne haragudj 6. válaszoló, ha kitartok az én véleményem mellett.
Azok a filmek melyeket felsoroltál valóban léteznek, de mi erről a 80-as években mit sem tudtunk, mozi, televizió nem játszotta, azóta is esetleg DVD-én jelent meg egy-pár, esetleg leadhatta valamelyik kereskedelmi adó.
footloose
dirty dancing
flashdance
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!