Mi van akkor ha szenvedélyes filmgyűjtő vagyok, már
régóta gyűjtöm a filmeket és nemtok leállni de nemis
akarok, jó e az ha rengeteg filmem van, vagy mi lesz akkor
ha felnövök, akkor sem szeretnék róla leállni, de jó
az ha sokvan, vagy mire jó?
szerintem jó dolog a filmgyűjtés, viszont csak akkor ha mindegyiket megnézed és nem csak ugy odateszed a többi közé, hogy na -el több:) később mikor felnősz rengeteg emléket fel tudsz majd idézni a filmek láttán! szóval szerintem folytasd, ha nem lenne gépem tuti én is filmgyűjtő lennék:))
2012. júl. 23. 02:26
2/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ nagyon :) mindegyiket megnézem nincs kivétel :) pl. ma néztem meg a büszkeség és balíteletet(2005),több mint 2 órás film, nagyon nem jött be, de megnéztemmég is :) még a felíratosakat is gyűjtöm ám :)
3/7 A kérdező kommentje:
Eddig a gyűjteményem legféltettebb darabjai: Orca,a gyilkos bálna (1977), Madarak (1963), Zoltán Drakula kutyája (felíratos,1978, imáááádooomm) :D
4/7 A kérdező kommentje:
most eddig van 2798film beírva a listába ami nincsmeg, és sorban szerzem meg őket :)
Nekem is van vagy 1200 filmem meg pár sorozatom. Nem válogatás nélkül töltögetek, próbálok némi nivót tartani. Az 1920-as évektől kezdve van mindenféle alkotás. Legalább nem kell a sokszor semmirevaló tévéműsort bámulnom....
2012. júl. 23. 07:08
Nincs ezzel semmi gond, gyűjtsd csak tovább. Nekem is van több száz eredeti DVD-m meg mostanában BD-zek is csak az ára miatt abból csak pár tucat van még.
Sok barátom nem érti minek kiadni érte több ezer forintot mondván "a neten is fent van ugyan abban a minőségben" én mégis azt mondom hogy nem ugyan olyan érzéssel teszem be a lejátszóba az eredetit mint a kalóz másolatot. Nekem kell az érzés hogy Én tépjem le róla a celofánt és nyissak szét mondjuk egy szép digipack dobozt. Tudom vannak még így ezzel sokan de a többség nem érti az ilyet.
Az első válaszadó írta az emlékek felidézését a filmek által, én is sokszor elnosztalgiázok azon hogy bizony ezt a nagyszerű kiadvány még egy 299 Ft-os turiból húztam elő.
Egy igényesen összeállított ritkaságoktól hemzsegő kollekció szerintem még egyrészt jó befektetés is a jövőbe. Néha látom is milyen arany áron árulják az én gyűjteményemben is fellelhető ritkaságokat már most, mondjuk 10 évvel a megjelenése után.
2012. júl. 23. 13:00
Hali tudom nem mai kérdés!De pl van olyan filmgyűjtő típus is aki csak úgy veszi a filmeket.Pl Mueller Norbert filmgyűjtés youtube csatornája!Az az ember havonta vesz 70-80 bluray-t de a felét se nézi meg fingja sincs a filmekről,a rendezőkről,a zeneszerzőkről.Van hogy megvesz egy filmet vagy 10 ezerért és nem is tudja a magyar címét.Meg vesz egy filmet vagy 5-6 fajta kiadványba.Képzeld el ott áll a polc előtt hmmm most mit nézzek a fémdobozost,vagy a digibookot,hááát azokat már láttam megnézem a műanyag tokost :)A múltkor néztem egy videót tőle megvette a Jumanji 2.részét 4K+Bd steelbookba,meg a Bd+3D steelbookot az utobbit csak azért mert van benne 3D lemez de a büdös életbe nem fogja megnézni mert nem 3D-s a tv-je!Nem tud megkülönböztetni egy Nolan filmet egy Tarantino filmtől!Azt se tudja kik azok ha már itt tartunk.Csak az a fontos neki hogy csilli villi legyen és minél több.Jah és moziba se jár mindent vakon vesz meg.Egy ekkora filmrajongó érdekes hogy nem jár moziba.Ha te is ilyen gyűjtő vagy akkor inkább nem ajánlom a gyűjtést mert csak pénzkidobás,de amennyibe szánsz is sok időt a megtekintésükre akkor viszont egy nagyon jó dolog,a dvd és a bluray is egyaránt.Jó filmezést kívánok! :)
2019. márc. 18. 14:53
Kapcsolódó kérdések: