Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Elmagyarázná valaki, mi ez a...

Elmagyarázná valaki, mi ez a hirtelen jött Én Kicsi Pónim - A barátság varázslat (avagy Varázslatos Barátság, nem tudom, melyik a hivatalos verzió) mánia?

Figyelt kérdés
A fenti sorok magukért beszélnek. Mégis melyik korosztálynak címkéztetett a műsor elsősorban? Címéből és első epizódjának kezdetéből (össz-vissz pár percet ültem végig) ítélve nem épp a huszonéveseknek, pedig egyes fórumok tagjai közül ők rajongnak érte leginkább. Minek köszönhető ez?

2012. júl. 20. 21:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Tessék parancsolni, három epizód kipipálva, bónusz videóval együtt. Utóbbiban hangzott el a kulcsmondat: a készítő olyan mesét szeretett volna alkotni, amit a szülők is szívesen néznek a gyerekeikkel. Ez látszik is rajta, azt hiszem, révbe ért az illető. Most perpillanat úgy állok vele, megnézem, ha muszáj, de kedvencem sosem lesz, mert azért mégsem érzem saját szintemnek.

Köszönet mindenkinek!

2012. júl. 31. 14:06
 12/14 anonim válasza:
Nagyszerű. Legalább nem utálod :) Én is fiú vagyok (16), aki nézi, nem akarom rád erőltetni, de a legjobb részek, amikben még harc is van az a season 2 episode 25-26 rész. (Bocs hogyha abszolúte nem akarod megnézni, tudom, hogy sok ember ezért utálja a bronykat, mert rájuk akarják erőltetni), de az első szezon első 1-10 része még lányosabb, mint a következő szezon részei, pláne az utolsó részek (amiket írtam), azok már nagyon jók :)
2012. aug. 2. 20:26
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Részben az is hozzátartozik a történethez, már amennyire én tudom, hogy a sorozat indulása eleve nagy felhajtással kezdődött. A Hasbro saját TV csatornája (a HUB) nagyjából egy időben mutatta be a három nagyobb franchise-zából készült rajzfilmeket (Transformers, G.I. Joe meg ezek a töpörödött lovak), ami az on-line geek kultúrának elég nagy esemény volt. Aki fogta az adót, az a képernyőkre tapadt.

Néhányan úgy álltak a dologhoz, hogy csak azért nézik meg az MLP-t, hogy később aztán az interneten kigúnyolják, de nagy meglepetésükre a kész produktum nem az a nyálas gagyiság volt, amire számítottak. Megszerették. Így azok is kapcsolatba kerültek a sorozattal, akik amúgy elkerülték volna.

Ehhez hozzáadódott, hogy a másik két rajzfilm nem váltott be minden reményt a rajongók részéről, főleg az új Transformers sorozat, amit pedig a HUB csatorna egyfajta "zászlóshajónak" szánt -- habár tény, hogy a TF tényleg szerves eleme lett a csatorna arculatának, a "nem hivatalos nyertes" mégis az Én kicsi pónim. Azon rajongók, akiknek nem jött be a TF vagy a Joe, azok örömüket lelték a pónikban.

Aztán a lavina innen indult meg.

De a konkrétumok még azért nem mind világosak előttem. Már azt illetően, hogy a rajzfilm mely tulajdonságainak együttese vezetett ehhez a népszerűséghez. Mert ez nem visszavezethető annak egyetlen attribútumára. Emlegettek társadalomkritikát meg felnőtthumort, de kismillió egyéb sorozat van, amikben ezek szintén fellelhetők, mégsem alakult köréjük egy ilyen kultusz... illetve inkább vallást mondanék.

2012. aug. 6. 17:54
 14/14 Dubi ***** válasza:
100%

Én is brony vagyok. Valamiért örömet okoz nézni, biztos mert színes, jópofa, kedves, valahogy elszakít a komor valóságtól. 20 percig minden gondodat elfelejted és vigyorogva állhatsz fel a székből :D Belőlem ezt a hatást váltja ki.

Magyar szinkronnal ne nézd meg, az katasztrofális! Csak angolul. Magyar felirat van hozzá youtube-on.

A többit jól leírták ;)

2013. febr. 28. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!