A TökÉretlenek-ből Addie Singer-nek milyen fajta gitárja van?
Akusztikus?Elektroakusztikus?Western?
Meg a másik kérdésem ,hogy a Dobgitár az milyen fajta,az Akusztikus?Elektroakusztikus?Western?...stb????
A filmre a választ nem tudom, mert nem láttam.
De azt látom, hogy totális fogalmi keveredés van sok emberben az akusztikus gitárokkal kapcsolatban.
Általában összefoglaló néven akusztikus gitár minden olyan gitár, amelynek hátlapja, oldala (káva) és fedlapja van, tehát ez az üreges "doboz" egy akusztikai rezonátort alkot és a húrok rezgésével megmozgatja a benne lévő levegőt, ezért szólal meg szépen.
A dobgitár ugyanennek egyik magyar beceneve.
Az akusztikus gitárokon belül alapvetően vannak a klasszikus gitárok, melyek jellemzően nejlonhúrosak, viszonylag kis-közepes testűek, fogólapjuk egyenes.
Vannak a fémhúros gitárok, melyek többsége belefér a western-gitár kategóriába, testük nagyobb szokott lenni, a fogólap gyakran ívelt.
Western-gitárnak azért nevezzük, mert leginkább az amerikai country-folk zenében vált népszerűvé és elterjedtté először.
Elektroakusztikus az olyan akusztikus gitár, amiben van valamilyen hangszedő és a hangját ki lehet erősíteni vele. Épp ezért ez nem külön kategória, bármelyik akusztikus lehet ilyen, a klasszikus és a western is.
1. szerintem nem szar.
2.a véleményed tartsd meg magadnak,mert nem válaszoltál a kérdésemre!:PPPP
De a többieknek nagyon köszönöm! :)
1. vagyok.
nem írtam semmiféle véleményt,csak egy tényt:a gitárja fábul van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!