Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Prometheus című film, az...

A Prometheus című film, az eredeti Alien történetekkel is egybevág?

Figyelt kérdés

Tegnap megnéztem a filmet és akadt egy kérdésem, illetve kettő, de egyik jön a másikból: 1. ha jól láttam a film végén a "teremtő lényt" megölő polipszerű lény eléggé hasonlított a már jól ismert arcmászóhoz, gondolom ez volt a kezdetleges formája a lénynek, a későbbi Alien szereplőknek. Jól látom, vagy az a lény teljesen más volt?

2: Ha jól látom, akkor ezek szerint 2094-be még nem is voltak ezek a lények, a "Kemény Húsúak", a könyvekben pedig írják, hogy a Predatorok, a Yautják emlékezetük óta erre vadásznak, akkor ez most hogy van, Az első AVP filmben az derült ki, hogy a yautják 2000-3000 évvel ezelőtt már ide jártak a Földre, és az embereket használták keltetőnek, na de hogy, ha még csak 2094-ben találkoztak az első hozzá hasonlóval. Vagy hagyjam a AVP filmeket inkább, mert azoknak nem sok közük van a sorozathoz?

2012. jún. 13. 16:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

az AvP csak egy ilyen gyenge próbálkozás volt,a Prometheus mutatja be,hogy hogyan született meg az első Alien,ennek lesz egy folytatása ami válaszokat ad a kérdésekre:

[link]

az AvP-ket felejtsd el mert borzalmasak

2012. jún. 13. 16:43
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Az Alienes és Predatoros univerzum attól még passzol egymáshoz. Ami a Prometheus filmben született meg, annak a neve proto xenomoprh, tehát nem az eredeti alien. És tekintve, hogy a Tervezők már szobrot is emeltek a xenomorphoknak, már ők is ismerhették őket.
2012. jún. 13. 18:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Az előzőnek igaza van, a kacsacsőrű xenomorph csak hasonlít. Ha mégis abból születne meg a klasszikus Alien, akkor azzal elásnák az egészet. Már a "nem ormányos ormányosok" is nagy fekete pont. Egyébként nem szabadna figyelmen kívül hagyni a két AVP filmet. Attól függetlenül, hogy Ridley Scott-nak és sok rajongónak nem tetszik. Nekem a Prometheus-hoz képest kifejezetten tetszik az AVP, de nem ebből indulok ki. Az is a franchise, az univerzum, és a Fox része.
2012. jún. 17. 22:01
 4/12 anonim válasza:

Ha az AVP nem is, az AVPR borzalmas lett, ha a történetet nézzük. Mint valami délután tini limonádé film keveredne az Aliennel és a Predatorral...

Az alien filmeknek pont az a szépségűk, hogy a jövőben játszódnak a rideg groteszk formák, űrhajó folyosók és komplexumok falai között.

Ezt nagyon elcseszték szerintem. Ilyen költségvetésből nyugodtan kihozhattak volna egy 22. századbeli terraformált bolygó scene-t is.

2012. okt. 29. 12:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a scifi nem űrhajókról meg a jövőről szól csak.

Eleve tudományos-fantasztikumba a régészet is belesorolandó (hisz tudomány), nem csak a fizika, biosz, stb.

Ezt a Csillagkapuban is nagyon jól ötvözik.

És egy, az Északi sark jege alatt nyugvó piramis is szerintem beleillik a képbe.

2012. okt. 29. 13:31
 6/12 anonim ***** válasza:
* Bár tény, lehetett volna jobb sztori, meg nem kellett volna belekeverni a predátorokat. Na mindegy.
2012. okt. 29. 13:32
 7/12 anonim válasza:

Egy kis fogalomzavar: a scifi nem egyenlő a tudománnyal... a sci = science => tudomány

fi = fiction => fikció

Tehát a scifi egy olyan műfaj, ami olyan tudományos töltetű mű, amiben a szóban forgó technológia még nem létezik, vagy teljesen abszurd, hogy akármikor is létezhessen a mi világunkban :)

Ennek okán a történelem és a biológia nem scifi, csak sci :)

2012. nov. 15. 12:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha a történelem arról szól, hogy földönkívüliek teremtettek minket vagy egyéb, ami nem "hivatalason" elfogadott, az scifi...
2012. nov. 15. 13:09
 9/12 anonim ***** válasza:
*Remélem sikerült megérteni.
2012. nov. 15. 13:10
 10/12 brokenbone ***** válasza:
persze, hogy egybevág.valószínűleg a folytatásból kiderül, hogy a tervezők hozták létre az alieneket (én így tippelem), ami a prometheus végén megszületett nem igazi, ill. a nagy teremben ahol a szobor fej volt, tudod a falon freskókkal, az egyik freskón tisztán látszik egy rendes alien, tehát akkor már léteztek rég.a prometheusban nem is az alien a legnagyobb rejtély, szerintem a fekete, rendkívül pusztító anyag sokkal rejtelmesebb, kíváncsibbá tett.
2012. dec. 15. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!