A Csillagok háborújában egy csatában Darth Vader vagy Darth Sidious nyerne?
Darth Vader mert ő már több epizódot is megélt
jobb a maszkja és neki legalább van olyan mondatai amik naponta kb 100x elhangoznak (pl Luke én vagyok az apád)
Sidious, ugyanis ő Sith Mester, míg Vader nem.
A kettő szabálya szerint mindig két Sith létezik: egy mester, aki birtokolja a hatalmat és egy tanítvány, aki sóvárog a hatalom után. Amikor a tanítvány eléri a mestere szintjét, megmérkőznek; ha elég erős, akkor legyőzi a mesterét, és átveszi a helyét, ő lesz az új mester és tanítványt fogad maga mellé. Ha nem elég erős, akkor a mestere győzi le őt, ami bizonyítja, hogy a tanítvány nem méltó a sith lovagi címre, ezért a mestere új tanítvány után néz, és az egész folyamat elölről kezdődik.
Sidious mester volt, Vader pedig tanítvány, és ez a kapcsolat végig ilyen jellegű volt, azaz Vader tudása sosem haladta meg Sidious-ét. A jedi visszatér végén Vader lényegében csak úgy tudta megölni Sidious-t, hogy nem párbajban, nem sith módra végzett vele.
"Luke én vagyok az apád"
Ilyen mondat SOHA nem hangzott el egyetlen SW-filmben sem :)
Az idézet helyesen:
No, I am your father! / Nem, én vagyok az apád!
tudom régi kérdés de...
"hogy nem párbajban, nem sith módra végzett vele."
pont,hogy a párbaj nem éppen sith módszer.
az őszinte párbajt ostoba jedi dolognak tartja egy igazi sith.
darth sidious is álmában ölte meg a mesterét.
minél inkább árulóbb,rafináltabb módon végez a mesterével,annál kiválóbb sith.
a párbaj a legegyszerűbb és ezért a legbutább,legötlettelenebb megoldás.
-az élőké a dicsőség,a holtak azok holtak,a halálban semmi dicsőség nincs-dart bane
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!