A "Trónok harcá"-ban honnan tudják a hollók, hogy éppen melyik várba kell repülniük?
Ezen én is gondolkoztam. :)
Úgy hiszem ugyanazzal a módszerrel, mint régebben a postagalambok. (Ma már csak hobbiként űzik.)
Ennek az a lényege, hogy a galambok visszatalálnak a dúcukba/szülőhelyükre.
Tehát laikus szemmel, úgy hiszem a várakban lehet egy-egy hollóház, amelyben egy a másik várból származó hollók tanyáznak, várva az adott levél kézbesítésére.
Engem egyébként az érdekelne, hogy a farkasok hogyan érthetik így az emberi szót. Fantasztikus lények. Főleg amikor saját gazdáikat védik.
Előző válaszoló vagyok.
Lehet, hogy erre a kérdésedre a könyvekben találsz választ. Négy részből álló könyvsorozat. Én is nekiállok majd. :)
Szerintem is a postagalambos elmélet tűnik a legvalószínűbbnek, volt is egy mondat valahol, hogy a Falra cipeltek egy kalitkányi hollót Deresből, gondolom, hogy aztán tudjanak levelet küldeni Deresbe. És a 3. kötetben is van valami ilyesmi.
De a Fellegvári fehér hollók konkrétan sztem egyszerűen okosak, és ha bemondják nekik a címet, odarepülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!