Nekem nagyon tetszett. Már ha az Al Pacinós verzióra gondolsz. Az egyik legnagyobb játéka:) A témája is tetszett. 10/10
2011. szept. 3. 16:29
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, az Al Pacinos-ra :)Nálam is 10/10 Óriási katarzist okozott nekem néhány jelenet, amelyeket, sokszor újra, és újranézek. Ez a vacsora, és az öngyilkos jelenet. Pacino megérdemelten vette át az Oscart.
2011. szept. 3. 17:04
3/7 anonim válasza:
Undorító és szánalmas hálivúdi tündérmese.
Hányingert keltő az, hogy az olasz verziót milyen tökéletesen eltudták torzítani. A röhej az, hogy az emberek túlnyomó többsége ezt az amerikai rettentett helyezik előtérbe szemben a jóval többre hivatott Nő illatával szemben.
A film ráadásul lop.
A tangó jelenet egyértelműen plágium a Bertolucci rendezte '72-es Az utolsó tangó Párizsból.
Al Pacino az Oscart megérdemelten kapta meg, de nem ezért a szerepéért. Szegény Pacino már '72 óta megérdemelte volna azt a nyamvadt szobrot, ellenben sose kapta meg. Így hát az egyetlen egy Oscarját '92-ben sovány vigasz címszó alatt kapta meg.
Ami viszont a biztosítékot kicsapta az a filmvégén Pacino "énmegmondomatutitazöltönyösbegyepesedettöregeknektökösen" monológja. Gyomorfogató számomra.
2011. szept. 4. 11:29
4/7 A kérdező kommentje:
Abban nem értek egyet, hogy a film lop. Már a film elkészítésénél is felhívták mindenki figyelmét, hogy a film adaptáció.! Magyarán a régebbi Nő illata c. film átdolgozása, ahol megengedhető a plagizálás. Viszont az igaz, hogy Al Pacino, már rég megérdemelte volna az Oscart, de csak erre a filmre kapta meg, de így is örülhetünk, hogy egyáltalán megkapta. A vége szerintem, pedig nem egy fennhéjázó öregember, "dumája", hanem a társadalom kimondatlan igazságai, kicsit nyers stílusban előadva. Igaz lehetett volna szebben is ezt előadni, de akkor nem lett volna a nézőre ekkora hatással.
2011. szept. 4. 13:54
5/7 anonim válasza:
egyet érdek a kérdezővel:) A 2, válaszolóval csak annyiban, hogy Pacino már a Keresztapáért vagy a Kánikulai délutánért is megérdemelte volna Oszkárt. De a film nem lopás, hanem REMAKE!! Nem ugyanaz. És szerintem nem tipikus hálivúdi sz*rság. Nagyon jó film.
2011. szept. 4. 14:54
6/7 anonim válasza:
Heeee ti f@szok. De komolyan.
Tanuljatok már meg olvasni/értelmezni.
"A film ráadásul lop.
A tangó jelenet egyértelműen plágium a Bertolucci rendezte '72-es Az utolsó tangó Párizsból. "
Hol írom én itt, hogy az eredeti filmből lop???
2011. szept. 4. 15:46
7/7 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, de én semmilyen jelzőt nem mondtam rád, úgyhogy te se tedd légyszíves, mert ez a megnyílvánulás nagyon primitív, és csak magadat minősíted vele. Utánaolvastam a filmnek, és a rendezőnek rendkívül tetszett, a régebbi filmben lévő tangójelenet amiről te beszélsz. Pontosabban a zenéje nagyon megfogta őt, és azért használta fel újra. Amúgy egy másik filmben Cameron is felhasználta többször azt a jelenetet, ő is a zene miatt. Mivel a lopás tiltott mindenhol (így a filmiparban is) muszáj volt rá engedélyt kérni, amit meg is adtak. És már ne is haragudj, de számtalan lopás fedezhető fel majdnem minden filmben, mivel a filmek egymásra épülnek, így fejlődnek. Másképp, hogy kaphatott volna Oscart a film főszereplője, ha észrevették, hogy plagizáció történt? Sehogy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!