Filmforgatáson a statisztáknak szoktak fizetni?
A statiszták általában napidíjért dolgoznak, függetlenül attól, hogy tömegjelenetben szerepelnek, esetleg csak kisebb csoportban a szereplő mellett, esetleg tévéfelvételen közönségként, tapsolóként.
A napidíj legális jövedelemnek számít, tehát a bruttójából levonják az adót, a járulékokat, stb, az ember a nettót kapja meg.
Én pár éve a München-ben statisztáltam, az kb. félnapos elfoglaltság volt, éjszakai forgatással, ezért akkor emlékeim szerint olyan 10-15e Ft-ot kaptam kézhez, ehhez arányosíts.
Ha statisztálni akarsz, akkor mindenképp ismert, vagy profi ügynökséghez menjél, ott biztosan nem vernek át.
Szia!
Tapsikolás show műsorokban 3000.- körül, Jóban-rosszban vagy Barátok közt 3-4000.- (ez általában csak pár órás forgatás), minden más 6500-8000.- (12 óra). Kiemeltek szereplőknek persze több jár.
Nagyon kemény tud ám néha lenni, de ha jól bírod a strapát (6-8 órát állni egyfolytában, vízben lenni, 40 fokban megfőni, -20 fokban megfagyni, 20 kilós páncélt viselni, stb.), akkor mindenképpen jelentkezz statiszta ügynökségeknél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!