Nem értek valamit a Harry Potterből (? )
Nem valószínű, mert akkoriban még nem volt divat ősvándorolni, de egyébként lehetséges.
Itt egy link a kérdésről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..
Válasz: 2010-07-15 00:47
23:54: Olvastad a linket? Mert akkor szerinted az ott közölt 100%-os válasz teljesen rossz? (mielőtt azt hinnéd nem én írtam a választ)
7:20: Lehet, de eddig arról volt szó, hogy én vagyok segg hülye matekból.
A számolás elméletben jó, azért.
1. Pont egy ilyen háznál, amilyen Mardekáré, nem lehet azzal számolni, hogy 2 gyereknek 2-2 gyereke születik. Gondolj a Voldemort előtti utolsó generációra: 2 gyerek volt, mégis 1, nem 4 gyerek született (az az 1 Voldemort).
2. Rowling, ha nem is írta le (nem vagyok benne biztos), de mintha utalt volna rá, hogy a család erősen belterjes volt. Ha unokatesókhoz mennek férjhez, szűkül úgymond a családfa (mert az ágak csatlakoznak, nem tovább válnak szét, így nem terjed a mardekár-vér, hanem a Mardekár-család megtartja magának). Ezzel is erősen meg lesz csapolva az általad kiszámolt utódmennyiség.
3. Az ilyen famíliák belviszályok, háborúk (koboldháborúk!) miatt is erősen megfogyatkozhatnak. Gondolj bele, ha 1000-ben élt Mardekár, 1100-ben kihal mondjuk egy viszályban az akkor élt 2^3 utód fele, a 27 további generáció alapja is megfeleződik! (8 lenne alapból, 8^27=2,41*10^24 DE 4^27-en már csak 1,8*10^16 - 8-cal csökken a kitevő!) És ez is sokszor bekövetkezhetett 10 évszázad során.
4. A Mardekár-családban is születnek kviblik, illetve nbem biztos, hogy az összes leszármazott örökli a párszaszó képességét.
Ezekbe belegondolva szerintem nagyjából reális lehet, hogy 1000 véres év és beltenyészet után csak egy párszaszóul beszélő Mardekár utód maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!