Van olyan film vagy könyv, a mi megváltoztatta a gondolkodásmódodat, vagy véleményed valamiről?
Darren Shan - Vámpírkönyvek. Megtanultam értékelni az életem és rájöttem, hogy véges.
De csak a könyvek.
A mikor megnéztem a filmet, gyilkolni támadt kedvem -.-
Szögyal Rinpocse - Tibeti könyv életről és halálról
amikor először a kezembe került tk a halál enigmatikus témája miatt lapoztam bele, hátha többet megtudok arról a témáról, ami az emberek túlnyomó többsége számára elsődleges tabu - ellenére annak, hogy mindnyájan előbb vagy utóbb át/meg kell éljük -, ezért nehéz érdemi beszélgetőtársat találni ebben a témában...
meg kell mondjam, óriási csalódást - pozitív csalódást jelentett a könyv, mert szemben a prekoncepciómmal, miszerint nehezen emészthető lesz majd, ennek a könyvnek minden fejezete, minden sora kifejezetten olvasmányos, könnyen emészthető a stílusú, és hát ami a legfőbb lényeg: a címéhez méltón, nem csak a halálról, de magáról az életről is megtudtam lényegében mindent, amit tudni érdemes, ha az ember nem feltétlen akarja magát mélyebben beleásni a témába - ha igen, úgy van még rengeteg elolvasásra, és belemélyedésre érdemes mű, pl a szerző tollából is!
igazán hasznos kézikönyv az élethez - na meg a címéhez hűen a halálhoz is, hiszen eloszlatja az ember veleszületett, zsigeri rettegését az elkerülhetetlennel szemben...
szívből ajánlom mindenkinek, nekem ez a könyv tényleg - és szó szerint - megváltoztatta az életem, amikor sok-sok évvel ezelőtt - elindított egy olyan úton, ami alapjaiban változtatta meg a világlátásomat, az életszemléletemet, az emberekhez való viszonyulásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!