Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért jó a Star Wars? Megéri...

Miért jó a Star Wars? Megéri megnézni?

Figyelt kérdés
Sokat beszél mindenki erről a Star Wars-os izéről, de én eléggé le vagyok maradva, még nem láttam egy filmet vagy sorozatot sem.Van Klónok háborújás sorozatból 3 évad, vagy filmek is készültek belőlük, vagy hogy van ez?Film és sorozat is van?Bocsi, de én nem láttam soha semmit belőle, nem érdekelt.Érdemes végignéznem a Klónok háborújás sorozatot, vagy megnéznem a filmeket?
2011. jún. 30. 23:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A klónok háborúja tudtommal feldolgozott mesefilm amit a star warsból csórtak (öcsém folyamatosan azt nézi) A film 1000x jobb, minden idők egyik legjobb filmje. érdemes megnézni. E mellet még tudom ajánlani a Gyűrűk Urát (de azt előbb olvasd el).
2011. júl. 1. 00:08
 2/13 A kérdező kommentje:
Kösz a választ, a Gyűrűk urát már láttam, majd valamikor a Star Wars filmekre is rákeresek a neten, sokat segítettél.:)
2011. júl. 1. 00:14
 3/13 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!
2011. júl. 1. 00:17
 4/13 anonim ***** válasza:

A "Csillagok háborúja: Klónok háborúja" c. animációs sorozatot George Lucas(a filmek megalkotója) találta ki, hogy kitöltse a 2. és a 3. mozifilm között eltelt időt.

Így nem árt megnézni legalább az első kettő (élőszereplős) mozifilmet a sorozat előtt(valamint készült még egy filmhosszúságú felvezető rész is a sorozathoz, ez úgyszintén animált)

2011. júl. 1. 00:35
 5/13 anonim ***** válasza:
Javaslom elöbb nézd meg a SW 4-5-6. részét, majd azután az 1-2-3-at
2011. júl. 1. 00:41
 6/13 A kérdező kommentje:
Kösz, de ugyan mért nézzem meg a 4-5-6-ot előbb mint az első hármat?:S
2011. júl. 1. 00:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Mert így van ebben a sorrend :D Nem tudom kifejteni kicsit kómás vagyok. De a lényeg, hogy ez a hivatalos sorrend.

4-5-6; 1-2-3

Ha nem így nézed semmit se fogsz érteni belőle.

2011. júl. 1. 01:09
 8/13 anonim ***** válasza:
84%
Én is azt ajánlom, hogy előbb a 4-5-6 részeit nézd meg, egyrészt azért, mert előbb is forgatták (az 1980-as években), mint a "második" trilógiát, másrészt az egy korszakalkotó trilógia, rengeteg meghatározó momentum van bennük, amelyek nagy hatással voltak a filmtörténelemre (az 1-2-3-ról ez nem igazán mondható el)...
2011. júl. 1. 06:20
 9/13 anonim ***** válasza:
A belőle készült sorozatot nem ismerem, de a filmet én is csak ajánlani tudom, érdemes 1x megnézni. Igen, a 4-5-6 készült előbb, én viszont az 1-2-3 részt sokkal jobban szeretem, nekem a 4-5-6 színészei nagyon ellenszenvesek. Ennek ellenére már rengetegszer megnéztem, mert attól még hatalmas film, de nézd meg és te is rá fogsz jönni :)
2011. júl. 1. 16:48
 10/13 anonim ***** válasza:

A Star Wars-filmek egyrészt filmtörténeti jelentőségű alkotások, és nagyon sok más szempontból is forradalmiak, a világ populáris kultúrájának megkerülhetetlen részei, jelenség, mérföldkövet jelentenek az analóg és digitális trükkök terén, a szereplők mind kulturális szimbólumok, stb.

Akár azt is mondhatnám, hogy a mai modern világban az alapműveltséghez tartozik.

A filmek KRONOLÓGIAI sorrendben a következők:

Star Wars Ep I - Baljós árnyak (1999)

Star Wars Ep II - A klónok támadása (2002)

Star Wars Ep III - A Sith-ek bosszúja (2005)

Star Wars Ep IV - Egy új remény (1977)

Star Wars Ep V - A Birodalom visszavág (1980)

Star Wars Ep VI - A jedi visszatér (1983)

A Gendy Tartakowsky-féle animációs sorozat A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja között játszódik.

A Dave Filoni-féle Klónok háborúja egészestés rajzfilm szintén ebben az időszakban játszódik, csakúgy, mint a számítógépes rajzfilmsorozat, aminek a Dave Filoni-féle Klónok háborúja-film a tulajdonképpeni pilotja volt.

2011. júl. 1. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!