Mi a véleményetek a Rekviem egy álomért c. filmről?
Nekem régen nagy kedvencem volt a film, mai fejjel már nem tartom annyira zseniálisnak. Alapvetően nem rossz, mert felhívja a figyelmet az emberi függőségre. Itt nem csak a drogra gondolok, mert mindenki csak drogos filmként emlegeti, de a mögöttes tartalmat nem veszik észre. Gondoljunk csak a TV-ét bámuló mamára, mozgó hűtőre stb. Sok tévhit van a mai világban, ami megváltoztatja az emberek gondolkodását, értékrendjét.
A rendezés nem volt rossz én tempós vágásoknak örültem, mert nem lett belőle egy maratoni hosszúságú dráma. A képi világa nagyon jó. Színészi alakítások java jó, aki kiemelhető a mamát alakító Ellen Burstyn sokkolóan zseniális. Clint Mansell piszok erős zenéje pedig telitalálat. Mindezek egy nagyon erős katarzis érzést váltanak ki az embereknél és szerintem ez az oka, hogy olyan népszerű.
Volt egy-két gyengéje, pl. Jared Leto és Marlon Wayans egyik drogos tripje nagyon banálisra sikeredett.
Az a kérdés, hogy most lehet-e hatásvadásznak nevezni? A téma fontosságát és azt, hogy ezt még mindig nem veszik komolyan az emberek, akkor jogos az arcon csapós módszer.
Viszont vannak olyan filmek, amik nem játszanak rá erre és totál hitelességre törekedik, nem moralizál stb, mint pl. a Berlin Calling, aminek a vége még pozitív kicsengésű lett, hogy talpra lehet állni belőle.
Ez a bizonytalanság, ami miatt vesztett nálam a film az értékéből.
Őszintén szólva nekem baromira nem tetszett :D
nem tudom, biztos bennem van a hiba, pedig imádom a filmeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!