Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek a Rekviem...

Mi a véleményetek a Rekviem egy álomért c. filmről?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon tetszett, 3 napon belül 2x néztem meg mert először egyedül néztem de nem bírtam ki hogy ne nézessem meg a testvéremmel is. Először nagyon elborzasztott de azóta a hatalmába kerített és Harry édesanyjának a monológja jár az eszemben. Nektek mi a véleményetek?
2011. máj. 31. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Kb 1 órát bírtam belőle megnézni, azt is több részletben.Tipikusan az az eset szerintem amikor egy valójában szar filmet csak azért emelnek olyan magas szintre mint a rekviemet mert érzékeny témáról beszél.
2011. máj. 31. 23:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem régen nagy kedvencem volt a film, mai fejjel már nem tartom annyira zseniálisnak. Alapvetően nem rossz, mert felhívja a figyelmet az emberi függőségre. Itt nem csak a drogra gondolok, mert mindenki csak drogos filmként emlegeti, de a mögöttes tartalmat nem veszik észre. Gondoljunk csak a TV-ét bámuló mamára, mozgó hűtőre stb. Sok tévhit van a mai világban, ami megváltoztatja az emberek gondolkodását, értékrendjét.

A rendezés nem volt rossz én tempós vágásoknak örültem, mert nem lett belőle egy maratoni hosszúságú dráma. A képi világa nagyon jó. Színészi alakítások java jó, aki kiemelhető a mamát alakító Ellen Burstyn sokkolóan zseniális. Clint Mansell piszok erős zenéje pedig telitalálat. Mindezek egy nagyon erős katarzis érzést váltanak ki az embereknél és szerintem ez az oka, hogy olyan népszerű.

Volt egy-két gyengéje, pl. Jared Leto és Marlon Wayans egyik drogos tripje nagyon banálisra sikeredett.

Az a kérdés, hogy most lehet-e hatásvadásznak nevezni? A téma fontosságát és azt, hogy ezt még mindig nem veszik komolyan az emberek, akkor jogos az arcon csapós módszer.

Viszont vannak olyan filmek, amik nem játszanak rá erre és totál hitelességre törekedik, nem moralizál stb, mint pl. a Berlin Calling, aminek a vége még pozitív kicsengésű lett, hogy talpra lehet állni belőle.

Ez a bizonytalanság, ami miatt vesztett nálam a film az értékéből.

2011. jún. 1. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

Őszintén szólva nekem baromira nem tetszett :D

nem tudom, biztos bennem van a hiba, pedig imádom a filmeket.

2011. jún. 1. 19:46
 4/6 anonim válasza:
1 fostalicska volt.
2011. nov. 28. 17:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszett. Szerintem nagyon megrázó és elgondolkodtató film. Rengetegszer láttam már, de valahogy mindig sírással végződik nálam. Tökéletesen bemutatja a függőségeket és, hogy mennyire magával tudja ragadni az embert bármi. Nagyon jó film. Én kötelezővé tenném mindenkinek.
2012. ápr. 21. 18:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Az egyik legjobb film volt amit valaha láttam. Tökéletesen (és brutálisan) átjött az üzenete. Ha valaha lesz drogozó vagy drogozáson még csak gondolkodó ismerősöm simán ajánlani fogom nekik de anélkül hogy megmondanám miről szól (különben a legtöbben csak legyintenének és azért se néznék meg mondván megint egy drogprevenciós sz@r).
2013. okt. 14. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!