A rekviem egy álomért című filmnek mi a vége?
Majd nézd meg még egyszer akkor. Nem egy eszernézős film, az biztos.
De azért nagy vonalakban leírom. Aki nem kíváncsi rá, az ne olvasson tovább.
Harry anyja sokkterápiát kap, Harry elveszti az egyik karját, mert elfertőződik a vénája, Marion k*va lesz...
Jaaa, értem már, hogy hogy érted! :)
Szerintem a címet itt nem szó szerint kell érteni, hanem átvitt értelemben. A flim ugye azzal kezdődik, meg végig téma is marad, hogy a szereplőknek nagy terveik vannak, álmaik, amiket meg akarnak valósítani, az jelenti nekik a boldogságot. De közben mindegyiküknek kisiklik az életük, amit tesznek, azt végül is még mindig az álmaikért teszik, de a megvalósítástól folyton csak egyre távolabb kerülnek, és a végén már nem is tudnak visszamászni a normális életükbe. Mindegyiküknek megvan a saját tragédiája, és amikor ezt bemutatják, az tekinthető gyászolásnak.
Nem vagyok nagy műelemző, így valószínűleg elég zavarosan írtam, de hátha jön egy filmes ember is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!