Válaszolnának egy pár kérdésemre azok akik a Halál ereklyéit csak filmen látták, de a könyveket nem olvasták?
Tényleg csak az válaszoljon aki nem olvasta könyvben,mert arra vagyok kíváncsi,hogy csak a film alapján ezek mennyire érthetőek.
-Miért haragszik Voldemort a Malfoy családra?
-Hogyan töri el Lucius pálcáját Harry Voldemort kezében?
-Miért keresi Voldemort Dumbledorre pálcáját?
-Hogy találnak rá Harryékre a halálfalók a kávézóban?
-Miért nem faggatják Ron népes családját arról,hogy hol rejtőzködnek,amikor tudják,hogy Harryvel van?
-Hogy került Sirius öccséhez a horkrux?
-Miért nem kérik senki segítségét horkrux-keresésben amikor hónapokig tanácstalanok?
-Miért Ronnak kell széttörnie a medált?
-Mi az a tükördarab Harrynél?
-Miért nem árulja el Draco Harryt Bellatrixnak,amikor felismeri?
Bárki,bármelyikre válaszolna,azt nagyon megköszönném.:))
A pálcát azért keresi, mert tudja, hogy az az egyik ereklye.
Azért kell Ron-nak széttörnie, mert kimentette Harry-t, ezáltal ő volt olyan bátor, hogy megkaphatta a kardot, így csak ő használhatja. Film alapján nekem így jött le. :D
Aki a film felének a felét látta, és közben ebédet készített meg fürdött, annnak a válasza is ér? :) Amire tudok, válaszolok, bár az első kérdés kapásból: Miért, haragszik?!
A pálcát azért keresi, mert tudja, hogy milyen pálca.
"Miért nem faggatják Ron népes családját arról,hogy hol rejtőzködnek,amikor tudják,hogy Harryvel van?"
Őszintén szólva... lehet, hogy faggatják, de ezt a film miért mutatná, ha nem rájuk koncentrál?
"Hogy került Sirius öccséhez a horkrux?"
Mintha azt írta volna, hogy ellopta.
"Miért nem kérik senki segítségét horkrux-keresésben amikor hónapokig tanácstalanok?"
Nem akarnak senkit sem veszélybe sodorni. (Aztán persze elmennek tanácsot kérni, de ez ráfogható a rájuk nehezedő túlzott pszichikai nyomásra.)
"Miért Ronnak kell széttörnie a medált?"
A film szerint nem kell, hanem Harry azt mondja, tegye ő. Tulajdonképpen a film alapján akár vissza is utasíthatta volna, de hát ő bátor griffendéles.
"Mi az a tükördarab Harrynél?"
Jesszus, milyen tükördarab?
"Miért nem árulja el Draco Harryt Bellatrixnak,amikor felismeri?"
A színész kivételesen jól eljátszotta a vívódó hőst, szóval azért, mert vívódik. A hatodik rész óta masszív lelki válságban van. Tipikus jók vs. gonoszok, meg a kérdés, hogy mégis melyik oldalon álljon.
Amúgy a film önmagában koherens, ha hülyeség történik, azt a néző elnézi, mert vagy gyorsan továbbpörög a cselekmény, vagy nem tudni, dramaturgiai fogás volt, esetleg a könyv sem részletezi. (De azért egy kicsit hmm... szilánkos a sztori.)
Számít a véleményed,persze!:)
Köszi a választ sokat segítettél.:)
Van jó következtetés benne...
Na jó azért mert rászántad az idődet,hogy válaszolj leírom.:)
-Malfoy-ékra azért haragszik,mert jobban féltik egymást annál,mit hogy őt vakon követnék.Ráadásul Lucius saját szakállára elveszítette a rábízott napló horcruxot,és a minisztériumi jóslatos balhét,amit ő vezetett,elszúrta.Ezért Voldemort úgy tervezi,hogy büntetésképp megöli Drakot a 6. könyv végén,de nem lett ürügye rá,mert Dumbledorre kicselezte.És még képmutatóak is...
-Nem tudják,nem Harry varázsolt,hanem a pálca magától.Mindketten sokat gondolkodnak az okon,de nem jönnek rá.(remélem a 2. filmben elárulják)
-Csak a film 7/1 rész végén jönnek rá,hogy amit keres az Dumbledorre pálcája.Mivel Lucius pálcája is eltört Harryvel szemben egy olyan legendás pálcát keres amiről az hírlik,hogy a legerősebb a pálcák között.Hogy ereklye azt nem tudja,csak Harry.Voldemortnak fogalma sincs az erklyékről..
-A kávézóban úgy találnak rájuk,hogy Voldemort rontást tesz a nevére.Aki kimondja felfedi hollétét.És mivel csak a rendtagok szokták kimondani így többjükre rátalálnak.Így hívja Lovegood is a halálfalókat.(mármint a filmben)
-Nem tudják,hogy együtt vannak.Ron családja éli életét,bejelentik,hogy Ron beteg és ezért nem megy vissza a suliba.(de Ginny ott van)Csak karácsonykor buknak le amikor elfogják és a Malfoy-házba viszik őket.Innentől rejtőzködniük kell mindannyiuknak.
-Sirius öccse halálfaló volt,de kiábrándult.Voldemort nem tud arról,hogy tud a horcruxról.Sipor (akit Voldemort felhasznált a horcrux elrejtésében)beszél neki róla,és mivel tudja,hogy ha kilép meghal,úgy gondolja,hogy legyen értelme a halálának ellopja a horcruxot.(azt hiszi,hogy csak ez az egy van)A barlangban hal meg,Sipor viszi ki a medált.
-Nem kérhetik,Dumbledorre megtiltotta,csak hárman tudhatnak róla,nehogy Voldemort rájöjjön arra valakitől,hogy mit keresnek,mert akkor máshová viszi a horcruxokat.
-Igen Ronnak kell,mert ő szerezte meg a kardot..ő volt bátor,ő használhatja.
-A tükröt Harry Siriusztól kapta 5. évben karácsonyra.Kettő van belőle,beszélgethetnének azon keresztül.Mikor meghal Sirius Harry mérgében széttöri.Az útra magával visz használhatatlan dolgokat,de amik érzelmileg mégis sokat jelentenek neki.Ilyen a tükör is,és mint kiderül valaki használja a párját,figyeli őket azon keresztül,és az küldte Dobbyt a Malfoy-ék pincéjébe.
-Malfoy tényleg vívódik a szüleivel együtt.Erre Voldemort a befejező részben nagyon ráfarag....
Ezek olyan kérdések amik a filmben is felmerülnek,beszélnek róla Pl:"hogyan találtak ránk a kávézóban?",de nem válaszolják meg.
Ezért voltam kíváncsi arra,hogy aki csak a filmet látta annak ez nem furcsa,vagy zavaros?
Én olvastam a könyvet valamint láttam a filmet.Próbáltam elkülöníteni a kettőt,de nem ment,mert annyira zavarosnak tűnt a film,hogy beugrott az amit anno a könyvben olvastam.
De az összes rész más,mint a könyv,mint ahogy ez általában lenni szokott.Sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!