Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A harcosok klubja alapján...

A harcosok klubja alapján élek. Ez nagyon nagy baj?

Figyelt kérdés
Persze nem vagyok személyiség zavaros :D de a film mondanivalója alapján cselekszem,élek amiket Tyler mondd a filmben azokat követem. Ez baj? :D Mit gondoltok a filmről?
2011. ápr. 10. 13:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

ha az alapján élnél akkor nem beszélnél róla. bocsi de ez nem így megy.

a film az jó volt.

2011. ápr. 10. 13:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A film az Qrva jó. Elítéli a mai fogyasztói társadalmat és igaza is van, hogy mennyi értéktelen szarnak vagyunk a rabjai és nem feltétlen az igazán fontos dolgokra koncentrálnunk. Az is igaz, hogy az egyén és az önmegvalósulás vágya (marxi piramis csúcsa) egyre jobban háttérbe szorul a társadalomban.

Viszont egyetlen hibája, hogy nem mond mérvadó dolgot arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne jobb. Mivel itt egy durván negatív példának vagyunk a szemtanúi.

2011. ápr. 10. 14:02
 3/12 A kérdező kommentje:
én igazábol a mondanivalójárol akartam megtudni mindent csak sehol se találtam... mindenhol baromságot írtak de a 2. válaszoló teljesen kifejtette és azt írta amit szerettem volna látni :) köszi mostmár értem az egészet
2011. ápr. 10. 15:54
 4/12 A kérdező kommentje:
csak azért írtam hogy ez alapján élek hogy írjanak valamit a filmről.. hogy végre megértsem miről szól, meg igazábol szeretnék is így élni az a durva..
2011. ápr. 10. 15:56
 5/12 A kérdező kommentje:

"ne próbálj mindent megszerezni, te csak sodródj az árral majd jön aminek jönnie kell" ez nagyon tetszik

valami ilyesmit mondott Tyler. egyébként a verekedés vált be nekik ez talán mérvadó

mondanátok még hasonlo filmeket?

2011. ápr. 10. 16:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nos, nekem nagy kedvencem a film, de nem élnék úgy, mint Tyler. És ezt Tyler is tudta, hiszen nem véletlen volt a teszt a káosz brigád felvételén. Csak akkor akarjon valaki úgy élni, hogyha az egész életét képes feláldozni ezért. Ha valakit csak a felszíne hódított meg, az úgyis megbukott a teszten.

Tyler egy olyan próféta, akinek léte szükségszerű, de nem követendő. Ő a társadalom elidegenedése által kiváltott válaszreakció, őt a társadalom mocska hozta létre. Vagyis ő inkább az elrettentő példa arra, hogy hova vezethet a jelenlegi emberiség hozzáállása, ő nem az önzés és igazságtalanság ellen küzdő hősi figura, hanem a társadalom saját maga által generált összeomlásának eszköze.

2011. ápr. 10. 16:08
 7/12 A kérdező kommentje:

de amikor a tag kérdi Tyler-től hogy "Gond lenne ha nálad aludnék? ő meg: nem tudom neked gond megkérdezni?"

ez is azt tükrözi hogy az emberek milyenek vagy ez hogy van?

2011. ápr. 10. 18:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Hasonló film, sőt, szerintem témáját tekintve a Harcosok klubja előzménye lehetne Mrtin Scorsese filmje, a Taxisofőr, Robert de Niróval a főszerepben. A film egy leszerelt veterán katonáról szól, aki taxisofőrként dolgozik, és éjjelente szemlélőjévé válik a modern amerikai társadalom sötét oldalának. Jóval lassabb tempójú film a harcosok klubjánál, és itt elsősorban egyetlen személy van fókuszban, nem egy egész nemzedék, és hangsúlyosabb a karakter próbálkozása a normális életre, illetve az ebben való kudarca és bekattanása. Mindenképp javaslom, hogy nézd meg, (noha lehet, hogy nem fog tetszeni, sokak szerint unalmas) így a Harcosok Klubja is kicsit más megvilágításba kerül majd.

Ízelítőnek itt a Taxisofőr szállóigévé vált jelenete:

http://www.youtube.com/watch?v=EgcVLOe9qFM

2011. ápr. 10. 18:30
 9/12 anonim ***** válasza:
48%
ez az ússza az árral cucc ez olyan lsd-s XD
2011. ápr. 10. 18:30
 10/12 A kérdező kommentje:
hm kiváncsi vagyok erre a filmre.. ha tényleg más megvilágításba kerül a harcosok klubja akkor megnézem, köszi.
2011. ápr. 10. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!